Ne prinde Crăciunul cu Guvern nou? S-a stabilit data alegerilor parlamentare!

Ne prinde Crăciunul cu Guvern nou? S-a stabilit data alegerilor parlamentare!
Final de an 2016 extrem de agitat pe scena politică, şansele de a avea un guvern nou până la Crăciun scăzând foarte mult. Şi asta după ce Guvernul Cioloş a stabilit miercuri data alegerilor parlamentare.

Românii sunt aşteptaţi la vot pe 11 decembrie, în condiţiile în care până acum au fost discutate ca variante datele de 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie.

În 27 noiembrie nu putea fi organizate alegerile întrucât nu se încheia mandatul actualului Legislativ, iar Constituţia stabileşte că alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului Parlamentului.

Cei care s-au opus datei de 4 decembrie au adus ca argument faptul că în acea perioadă sunt multe zile libere, iar mulţi alegători nu se vor afla în circumscripţii.

În 2012, alegerile parlamentare au avut loc pe 9 decembrie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
483

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...