Munitie de vanatoare si de razboi gasita in masina unei tinere de 23 de ani, din Vaslui!!

Munitie de vanatoare si de razboi gasita in masina unei tinere de 23 de ani, din Vaslui!!
O tanara din Husi, judetul Vaslui, a fost prinsa de politistii Biroului de Investigatii Criminale in timp ce incerca sa transporte, cu o autoutilitara, 2.900 cartuse de vanatoare calibru 12mm si 29 cartuse de razboi, calibru 7,62mm, o banduliera pentru cartuse si doua momeli din plastic si material textil.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca Mihaela D., in varsta de 23 de ani, a fost rugata de Liliana M. de 42 ani, din Husi, sa transporte aceste cartuse de la un apartament inchiriat de un cetatean italian, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, subinspector Mihaela Straub.

"Munitia a fost depozitata la locuinta tinerei de 23 de ani, la inceputul lunii februarie, la aceasta activitate participand si o alta tanara, Diana P., de 20 ani, fiica Lilianei M. In momentul prinderii in flagrant, tanara incerca sa ascunda aceste cartuse la o alta locatie. Tanara avea asupra sa un geamantan si sase cutii din carton, in interiorul carora se aflau cartusele: 115 cutii a cate 25 cartuse, o cutie cu cinci cartuse inscriptionate in limba italiana, o cutie cu 20 cartuse inscriptionate in limba engleza, o cutie cu noua cartuse inscriptionate in limba italiana si 20 cartuse in banduliera", a declarat subinspector Mihaela Straub.

Politistii au dispus retinerea Mihaelei D. si a Lilianei M. pentru 24 ore, urmand ca acestea sa fie prezentate la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi, respectiv Judecatoria Husi, cu propunerea de arestare preventiva.

In prezent se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, fapta pentru care Codul Penal prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 10 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
283

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
491

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...