Mircea Geoana: Romania arata exact cum aratau tarile baltice in urma cu un an de zile

Mircea Geoana: Romania arata exact cum aratau tarile baltice in urma cu un an de zile
Mircea Geoana, presedintele PSD, prezent astazi la Botosani, l-a invinuit pe primul ministru Calin Popescu Tariceanu de situatia actuala a economiei, considerand ca nu America sau Europa au adus criza in Romania. De asemenea, il invinuieste pe Tariceanu de faptul ca Moldova este cea mai saraca regiune a Europei, pentru ca nu se fac infrastructuri. Geoana a adresat o solicitare Consiliului Economic si Social si ii roaga pe toti liderii politici din Romania, guvernatorul Bancii Nationale, celor mai buni economisti sa incerce sa rezolva problema.

"O sa avem timp sa aratam la televiziuni care-i mai frumos, mai destept dintre candidatii de prim ministri, dar o discutie serioasa din care sa rezulte un plan anticriza, o comisie nationala de intelepti care sa aiba solutii serioase, neelectorale pentru Romania este binevenita. Il astept pe domnul Tariceanu si maine la Roman, poimaine la Buzau, iar daca nu are timp sa facem o discutie serioasa intr-un loc neutru", a declarat Mircea Geoana, spunand ca premierul a intarziat 33 de minute, fiind ocupat cu strangerea dosarelor pe final de mandat.

Geoana a comparat situatia Romaniei cu cea a tarilor baltice in urma cu un an de zile. "Romania arata exact cum aratau tarile baltice in urma cu un an de zile, care aveau o crestere economica de 7-9 % si in trei luni de zile au ajuns in recesiune economica. In Romania, buba ar fi crapat mai devreme sau mai tarziu undeva dupa aceasta guvernare care a lasat guvernarii viitoare un cartof fierbinte", considera Geoana.

In ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu, liderul social democrat crede ca acesta il foloseste pe Theodor Stolojan pe post de "iepure": "Domnul Stolojan nu este candidatul real al presedintelui Basescu. Este un surogat in aceasta campanie. Un partid care isi propune sa guverneze trebuie sa aiba curajul si decenta sa spuna in fata natiunii care este candidatul pe care il au. Insusi presedintele Basescu a spus la televizor acum doua zile ca domnul Stolojan nu va fi prim ministru. Domnul Tariceanu conduce un partid de 15 % si nu o sa mai fie prim ministru in Romania, nici el si nici liberalii inca 80 ani de-acum, cum a fost cazul pana acum patru ani de zile. Portocaliul nu mai e la moda, galbenul e putin cam hepatic, asa ca este vremea colorii rosii puternice si simpatice la conducerea Romaniei", a incheiat Geoana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
134

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
219

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
97

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...