Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: ANAF a eliminat 2.000 de posturi din schema de personal

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: ANAF a eliminat 2.000 de posturi din schema de personal

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că prin reorganizarea ANAF au fost eliminate 2.000 de posturi.

Ministrul a precizat că actuala guvernare trebuie să informatizeze aparatul public, pentru ca atât sectorul privat, cât şi sectorul public să fie la acelaşi nivel de informatizare, ca să poată comunica eficient.

"Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF şi, aşa cum aţi văzut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parcă", a afirmat Cîţu, fiind întrebat câţi angajaţi avea agenţia când a preluat mandatul de ministru şi câţi angajaţi are acum.

Guvernul a adoptat, la începutul anului, OUG pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care prevede reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi şi eliminarea a 35 de posturi de conducere.

Potrivit documentului, reorganizarea va conduce la o colectare mai eficientă a veniturilor la buget, cu un câştig de circa 2 miliarde de lei pentru stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Puterea exemplului: Raed Arafat se va vaccina împotriva Covid - 19 în direct

astăzi, 14:39
96

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că se va vaccina live, dacă acest lucru va crește încrederea în rândul populației, precizând că este nevoie ca măcar 60-70 la su...

Majorarea pensiilor cu 40%, amânată până după alegerile parlamentare

astăzi, 13:47
91

Curtea Constituțională a amânat, miercuri, o decizie privind majorarea pensiilor cu 40%. Ședința în care va fi luată o decizie a fost programată pentru data de 13 ianuarie, după ale...

Avocatul Poporului, botoșăneanca Renate Weber, cere Ministerului Educației să redeschidă școlile

astăzi, 12:37
185

Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. ...