Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: ANAF a eliminat 2.000 de posturi din schema de personal

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: ANAF a eliminat 2.000 de posturi din schema de personal

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că prin reorganizarea ANAF au fost eliminate 2.000 de posturi.

Ministrul a precizat că actuala guvernare trebuie să informatizeze aparatul public, pentru ca atât sectorul privat, cât şi sectorul public să fie la acelaşi nivel de informatizare, ca să poată comunica eficient.

"Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF şi, aşa cum aţi văzut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parcă", a afirmat Cîţu, fiind întrebat câţi angajaţi avea agenţia când a preluat mandatul de ministru şi câţi angajaţi are acum.

Guvernul a adoptat, la începutul anului, OUG pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care prevede reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi şi eliminarea a 35 de posturi de conducere.

Potrivit documentului, reorganizarea va conduce la o colectare mai eficientă a veniturilor la buget, cu un câştig de circa 2 miliarde de lei pentru stat.

 

Spune-ne opinia ta