Raluca Turcan, botoșăneanca din Guvernul României: 100 de milioane de euro pentru sectorul cultural românesc

Raluca Turcan, botoșăneanca din Guvernul României: 100 de milioane de euro pentru sectorul cultural românesc

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunţat miercuri că a fost decisă implemetarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi, pentru domeniului cultural-artistic din România.

„Am făcut o evaluare în piaţă, am discutat cu artişti şi oameni de cultură, am identificat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă şi am găsit următoarea soluţie: o schemă de ajutor de stat cu un buget estimat de 100 de milioane de euro. Schema funcţionează sub formă de granturi şi vine să completeze măsurile pe care le-am luat deja în beneficiul celor care activează în acest domeniu”, a declarat Raluca Turcan.

Memorandumul cu privire la schema de ajutor de stat este prezentat în şedinţa de Guvern iar de această sumă vor beneficia sectorul independent, organizatorii de evenimente culturale şi festivaluri de muzică, librăriile şi editurile.

Practic, vor putea solicita fonduri organizaţiile non-guvernamentale şi societăţile comerciale din domeniul cultural.

„Există două tipuri de granturi: microgranturi, cu o valoare fixă de 4.000 de euro, şi granturi variabile, raportate fie la vânzarea de carte din anul 2019 sau la numărul de bilete comercializate în anul 2019, cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar”, a mai adăugat Turcan.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural sunt entităţi de drept privat care au avut activitate în ultimii 2 ani în artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniu, carte, audiovizual şi educaţie culturală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Comuna Răchiți dă startul vaccinării ”din casă în casă” în zona rurală a județului Botoșani

astăzi, 15:30
289

Comuna Răchiți este prima comună din județul Botoșani în care începe vaccinarea ”din casă în casă” împotriva Covid-19.Anunțul a fost făcut de primarul...

20.000 lei amendă la Corni pentru incendierea deșeurilor

astăzi, 13:43
237

20.000 lei a fost valoarea unei amenzi aplicate de comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Botoșani, pentru incendierea deșeurilor pe un câmp din una din comun...

Se poate și așa: O amanta cere în instanță daune morale de la soţie după ce a fost bârfită pe o rețea de socializare

astăzi, 13:00
978

Un triunghi conjugal s-a tranformat într-o acţiune în instanţă, după ce soţia înşelată a aflat de aventura soţului său. Cea care s-a adresat instanţei a fost însă am...