Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: ANAF a eliminat 2.000 de posturi din schema de personal

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: ANAF a eliminat 2.000 de posturi din schema de personal

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că prin reorganizarea ANAF au fost eliminate 2.000 de posturi.

Ministrul a precizat că actuala guvernare trebuie să informatizeze aparatul public, pentru ca atât sectorul privat, cât şi sectorul public să fie la acelaşi nivel de informatizare, ca să poată comunica eficient.

"Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF şi, aşa cum aţi văzut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parcă", a afirmat Cîţu, fiind întrebat câţi angajaţi avea agenţia când a preluat mandatul de ministru şi câţi angajaţi are acum.

Guvernul a adoptat, la începutul anului, OUG pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care prevede reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi şi eliminarea a 35 de posturi de conducere.

Potrivit documentului, reorganizarea va conduce la o colectare mai eficientă a veniturilor la buget, cu un câştig de circa 2 miliarde de lei pentru stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Comuna Răchiți dă startul vaccinării ”din casă în casă” în zona rurală a județului Botoșani

astăzi, 15:30
276

Comuna Răchiți este prima comună din județul Botoșani în care începe vaccinarea ”din casă în casă” împotriva Covid-19.Anunțul a fost făcut de primarul...

20.000 lei amendă la Corni pentru incendierea deșeurilor

astăzi, 13:43
229

20.000 lei a fost valoarea unei amenzi aplicate de comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Botoșani, pentru incendierea deșeurilor pe un câmp din una din comun...

Se poate și așa: O amanta cere în instanță daune morale de la soţie după ce a fost bârfită pe o rețea de socializare

astăzi, 13:00
958

Un triunghi conjugal s-a tranformat într-o acţiune în instanţă, după ce soţia înşelată a aflat de aventura soţului său. Cea care s-a adresat instanţei a fost însă am...