Ministerul Sanatatii demareaza o noua campanie de informare asupra vaccinului impotriva cancerului de col uterin!

Ministerul Sanatatii demareaza o noua campanie de informare asupra vaccinului impotriva cancerului de col uterin!
Dupa ce parintii s-au impotrivit vaccinarii fetitelor de clasa a IV-a cu vaccinul impotriva cancerului de col uterin, Ministerul Sanatatii a demarat o noua campanie de informare, mai ales dupa ce, in mass-media, s-a prezentat tot mai mult faptul ca vaccinul ar fi generat reactii adverse in mai multe tari din lume.

Medicii spun ca la mijloc este vorba despre lipsa de informare. Ministerul Sanatatii va reincepe campania de informare asupra importantei vaccinarii, pentru ca parintii sa inteleaga ca imunizarea impotriva cancerului de col uterin este benefica.

Vaccinarea se va face in trei doze, prima in intervalul 24 noiembrie si inceputul lunii decembrie, a doua doza in luna ianuarie, iar ultima in luna mai. Vaccinarea va fi facuta de asistenti medicali sau medici de familie, dupa un tabel realizat de fiecare scoala in parte.

Majoritatea parintilor consultati asupra vaccinarii fetitelor lor au refuzat, insa, administrarea vaccinului la coopii lor, anuntand ca Ministerul Sanatatii trebuie sa isi asume oficial raspunderea pentru vaccinare, mai ales pentru efectele secundare ce ar putea aparea.

"Au fost deja distribuite in judet 701 vaccinuri dar o mare parte din ele au fost returnate de catre medicii din judet din cauza refuzurilor foarte multe pe care le-au primit din partea parintilor", a declarat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al ASP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
300

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
515

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...