Mii de fermieri nu au putut justifica suprafetele de teren lucrate in 2009

In urma verificarilor efectuate de o comisie coordonata de subprefectul de Botosani Paul Secrieru, privind intocmirea unei note in ceea ce priveste stabilirea unor practici unitare pentru acordarea subventiilor in domeniul agricol, reiese ca in anul 2009, din 19.870 de fermieri care au obligatia sa-si justifice suprafetele lucrate, doar 17.250, adica 87%, au depus adeverintele tip solicitate de primariile din judet si au putut justifica suprafetele de teren lucrate.

Din comisie a facut parte directorul ADR, directorul APIA, directorul OCPI, directorul executiv din Prefectura si primarul comunei Suharau, membru in Asociatia Comunelor.

"Ne referim la imposibilitatea unor fermieri de a-si accesa banii europeni din cauza unor documente care in unele primarii se faceau, iar in altele nu. Nota a fost prezentata in baza unui ordin. Pentru 2010 au depus urmatoarele: solicitantul are obligatia de a declara in scris in Registrul Agricol toate  suprafetele pe care acesta le utilizeaza indiferent de provenienta lor, mentionand pe acea declaratie modul de dobandire a pamantului", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca primariile vor avea obligatia ca pentru aceeasi suprafata de teren sa nu se elibereze mai multe adeverinte tip, iar aceasta nota a fost transmisa tuturor unitatilor administrativ-teritoriale.

"In unele comune se aplicau anumite metode, iar in altele nu, de aceea este o adeverinta tip care poate inlatura acest neajuns al fermierilor", a conchis prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
277

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
476

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...