Microbuze şcolare cu nereguli, depistate de poliţiştii botoşăneni!

Microbuze şcolare cu nereguli, depistate de poliţiştii botoşăneni!
În perioada 9-19 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani au acţionat pe linia reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi. Poliţiştii au depistat şi controlat în trafic 63 de autovehicule destinate transportului de elevi.

Cu ocazia verificărilor preliminare, efectuate în perioada 09-12.09.2013, s-a constatat că 3 microbuze şcolare nu deţin copie conformă a licenţei de transport în cont propriu/certificat de transport în cont propriu, iar unui număr de 2 conducători auto le-a expirat perioada de valabilitate a certificatelor de competenţă profesională.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa conducătorilor unităţilor de învăţământ, deţinătoare ale autovehiculelor.

Cu toate acestea, unul dintre autovehicule, aparţinând unei unităţi de învăţământ din comuna Santa Mare, a fost depistat în trafic, la data de 17.09.2013, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani.

Autovehiculul era condus de Cătălin Constantin M. din comuna Bivolari, judeţul Iaşi, angajat ca şi conducător auto şi persoană desemnată, la unitatea de învăţământ respectivă.

Cu ocazia verificarilor efectuate s-a constatat că microbuzul respectiv nu deţine copie conformă a licenţei de transport sau certificat de transport în cont propriu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Modul de efectuare a transportului elevilor şi preşcolarilor, cu autovehicule special destinate acestui scop, rămâne în atenţia poliţiştilor rutieri pe întreg parcursul anului şcolar 2013-2014.

Comunicat de presă IPJ Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
8

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
249

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
96

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...