Memoriu al botoșănenilor care ies în stradă, transmis către premier "cu cele mai calde salutări"

Memoriu al botoșănenilor care ies în stradă, transmis către premier "cu cele mai calde salutări"

Mai mulți reprezentanți ai sutelor de botoșăneni care ies în stradă de trei seri și protestează împotriva ordonanței Guvernului de grațiere și de modificare a Codurilor Penale au mers, vineri dimineață, la prefectul județului pentru a depune un memoriu.

Abrogarea de urgență a "infamei" OUG 13/2017, destituirea de îndată a Avocatului Poporului și numirea unei persoane apte, continuarea luptei anticorupție și independența justiției, sprijinirea organelor de anchetă în acțiunea de cercetare a persoanelor care și-au folosit funcția și influența pentru a adopta legi cu dedicație, sunt o parte dintre doleanțele botoșănenilor trecute în memoriul înaintat reprezentantului Guvernului în teritoriu și care va fi transmins primului-ministru Sorin Grindeanu.

De asemenea, oamenii cer asumarea de către executiv și transmiterea către legislativ a unui pachet de legi care să  reglementeze răspunderea magistraților, răspunderea ministerială și răspunderea legislativă definită direct și personal.

"Vă asigurăm că vom ieși în fiecare seară până în momentul în care principala noastră dorință, abrogarea Ordonanței 13, va fi îndeplinită", este mesajul ferm al celor care ies în stradă, la Botoșani.

În încheierea memoriului, botoșănenii au scris: "În speranța că veți răspunde pozitiv solicitărilor noastre, primiți cele mai calde salutări de la botoșăneni!"

"Vă asigur că toate solicitările dvs. vor fi transmise către dnul prim-ministru", a spus prefectul Dan Nechifor.



 

 

 

Spune-ne opinia ta