Membru ATOP: Să nu mai acceptăm de la directorii de şcoli că totul este OK

Membru ATOP: Să nu mai acceptăm de la directorii de şcoli că totul este OK
Un membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoşani a adus în atenţie, în cadrul şedinţei de marţi, problema copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Gheorghe Vâzdoagă consideră că este o zonă spre care ar trebui să îşi îndrepte mult mai mult atenţia mai mulţi factori, în special cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, respectiv psihologii şcolari.

“Dacă abordăm problema şcolii din punctul de vedere al pregătirii, al Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale, trebuie invitat şi cineva de la Inspectoratul Şcolar care ne poate da unele detalii. Drama pe care o trăiesc copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Din experienţa noastră de patru ani de zile constatăm că de fapt atât pentru autorităţile publice locale, cât şi pentru poliţie, şcoală sau alte instituţii această dramă există doar dacă este semnalată de cineva şi aici ar trebui să vedem care este rolul corpului de psihologi care funcţionează pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean, care intervin la sesizarea celor din teritoriu. Trebuie să ne fie foarte clară activitatea acestui corp de psihologi", a spus Gheorghe Vâzdoagă.

 Acesta îşi doreşte să fie pus foarte mult accentul pe partea de prevenţie iar copiii din mediul rural să fie pregătiţi pentru momentul în care vor ajunge să înveţe în oraş. Consilierul judeţean şi-a îndreptat atenţia şi către directorii unităţilor de învăţământ despre care spune că nu ar mai trebui să ascundă sub preş atunci când sunt probleme.

“Mergem la ţară, unde totul este idilic, nu sunt nici găşti în jurul şcolii, mai e un pumn dat într-o pauză sau lucruri mărunte care nu devin o problemă socială. La oraş lucrurile se schimbă însă întrebarea pe care noi trebuie să ne-o punem este ce fac aceşti copii crescuţi într-un asemenea mediu atunci când vin într-o mare aglomeraţie urbană. El practic nu are acea imunitate şi factorii nocivi din jurul lui acţionează mult mai brutal şi au şi efect. Poate să nu mai acceptăm de la directori că totul este ok, nu avem cazuri de consum de droguri, nu avem acte de violenţă, colaborăm nemaipomenit cu poliţia, primăria, lucrurile nu stau aşa şi poate că ar trebui să intervenim, să mergem mai mult pe latura preventivă  să pregătim acel copil şi pentru clipa în care va ajunge în clasa a IX-a unde datele problemei sunt cu totul altele", a conchis Vâzdoagă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
97

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
71

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
161

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...