Medicul de familie şi directorul Şcolii Vorniceni, sancţionaţi de DSP!

Medicul de familie şi directorul Şcolii Vorniceni, sancţionaţi de DSP!
Situaţia Grădiniţei nr.1 Vorniceni, unde copiii mici activează în acelaşi spaţiu în care funcţionează şi medicul de familie, produce repercusiuni din partea Direcţiei de Sănătate Publică! Un comunicat remis redacţiei informează că instituţia s-a autosesizat şi că a impus sancţiuni pentru medicul de familie, dar şi pentru directorul şcolii.

Redăm integral comunicatul DSP, cu precizarea că vom reveni cu informaţii ulterioare:

Ca urmare a semnalării în presă a situaţiei privind funcţionarea în acelaşi spaţiu care are altă destinaţie (sală de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni) atât a două grupe de copii preşcolari, care aparţin Grădiniţei nr. 1 Vorniceni, cât şi a unui cabinet individual, Serviciul de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani s-a autosesizat, a demarat verificări şi a constatat următoarele:

La data controlului cele două grupe de grădiniţă funcţionau în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr.1 Vorniceni, deoarece clădirea destinată grădiniţei, proprietate a UAT Vorniceni, se află în proces de reabilitare. Totodată, în sala de sport era amenajat temporar şi cabinetul medical, cu program de funcţionare între orele 13.00 şi 18.00. Menţionăm că spaţiile destinate cabinetului medical se găsesc în aceeaşi clădire aflată în proces de reabilitare.

Întrucât funcţionarea în acelaşi spaţiu a unui obiectiv care desfăşoară activităţi medicale şi a unui grup populaţional la risc (copii preşcolari) constituie un risc pentru sănătatea publică s-a instituit măsura de încetare imediată a activităţii medicale în spaţiul neautorizat şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională conform Hotărârii de Guvern nr. 857/2011 medicul titular al cabinetului. Totodată, a fost amendat contravenţional şi directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni, pentru nerespectarea condiţiilor referitoare la circuitele funcţionale, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

"S-a recomandat urgentarea finalizării lucrărilor de reabilitare şi intensificarea măsurilor curente de igienizare/dezinfecţie periodică a spaţiilor în care se desfăşoară temporar activitatea celor două grupe de grădiniţă pentru minimizarea riscului", arată în finalul comunicatului dr. Silvana Tudorache, director executiv în cadrul DSP Botoşani. 

Citeste si Copii în pericol! Două grupe de copii de grădiniţă împart sala de clasă cu medicul de familie şi cu pacienţii lui FOTO- VIDEO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
322

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
554

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...