MECI a stabilit calendarul bacalaureatului din acest an!

MECI a stabilit calendarul bacalaureatului din acest an!
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) a stabilit programul examenului de bacalaureat din aceasta vara.

Prima sesiune a examenului va incepe pe 1 mai, cu inscrierea candidatilor, care va dura pana pe 8 mai.

Pe 12 iunie, elevii de clasa a XII-a vor termina cursurile. Proba la limba si literatura romana oral va avea loc pe 22 si 23 iunie. Pe 23 si 24 iunie se va desfasura proba orala la limba materna, acolo unde este cazul. Proba la limba moderna va avea loc pe 24 si 25 iunie. Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc pe 26 iunie, fiind urmata de proba la limba materna, pe 29 iunie, si de proba obligatorie a profilului fiecarui candidat, care este programata pe 30 iunie.

Probele la alegere sunt programate pe 1 iulie, cand va avea loc proba la alegere din aria curriculara a specializarii, si pe 2 iulie, cand se va desfasura cea din aria curriculara opusa specializarii.

Pe 5 iulie vor fi afisate rezultatele partiale. In aceeasi zi, cei care sunt nemultumiti de note vor putea depune contestatii. Rezultatele finale vor fi afisate pe 9 iulie.

A doua sesiune a bacalaureatului din acest an va incepe pe 17 august, cand va fi proba la limba si literatura romana oral. Cei care aleg sa dea bacalaureatul in aceasta sesiune vor afla rezultatele tocmai pe 3 septembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
259

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
429

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
133

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...