Maruta ii poarta ghinion lui Moga la Eurovision?

Maruta ii poarta ghinion lui Moga la Eurovision?

Marius Moga si Catalin Maruta
www.ziaruldeiasi.ro

Ne-am obisnuit, in ultimii ani, ca, odata cu lansarea oficiala a Eurovisionului, sa curga si acuzatiile de plagiat.

Daca in 2007 piesa lui Moga a fost descalificata pentru plagiat, acum, acelasi compozitor se confrunta cu aceeasi problema.

Ce au in comun aceste situatii? In 2007, melodia era cantata de Simplu si Andra (pe atunci prietena lui Maruta, acum sotia lui), iar in 2009, melodia banuita de plagiat este cantata de Red Blonde (cunoscute ca Fetele lui Maruta).

Acum compozitorul este acuzat ca una dintre piesele compuse pentru Eurovision, cea cantata de fetele de la Red Blonde (cunoscute ca fetele lui Maruta), seamana izbitor cu o melodie internationala, lansata in 1979.

In 2007, Marius Moga a fost descalificat din cauza asemanarilor intre piesa lui Moga, Dracula, my love, interpretata de Andra si Simplu, si melodia When religion comes to town a trupei E-type.

Probleme nu l-au ocolit nici in 2008. Fanii Eurovision au postat comentarii pe forumuri, acuzand similitudini intre melodia When `were together, compusa de Marius Moga pentru Catalin Josan, si piesa Eternity a lui Robbie Williams. De data aceea, juriul l-a iertat pe compozitor, spunand ca asemanarile sunt nesemnificative.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
30

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
62

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
563

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...