Managerii de spital vor publica veniturile si cheltuielile unitatilor sanitare pe site-ul e-sanatate!

Managerii de spital vor publica veniturile si cheltuielile unitatilor sanitare pe site-ul e-sanatate!

 Spitalul Judetean Mavromati Botosani  

"Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va lansa, in urmatoarea perioada, site-ul e-Romania. Acesta va avea o componenta foarte importanta pentru noi, care se va numi e-sanatate. Am decis ca, pe acest site, asa cum rezulta si din proiectul contractului –cadru, managerii spitalelor sa isi publice, intr-o sectiune speciala, cheltuielile lunare ale spitalelor. In acest fel, vom putea vedea public unde se cheltuiesc in exces fondurile din sistemul de sanatate. Cred ca este un exercitiu de transparenta foarte necesar in acest sistem", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

In acest context, Ministerul Sanatatii si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale au semnat, ieri, 4 martie 2009, un Protocol de colaborare in domeniul sustinerii implementarii de solutii specifice societatii informationale din domeniul sanatatii.

Obiectivul acestui protocol este de a realiza si implementa strategia societatii informationale din domeniul sanatatii, dar si de a asigura implementarea proiectelor specifice acesteia.

Cele doua ministere se vor sprijini reciproc in ceea ce priveste stabilirea unui grup de lucru care va elaborara Strategia e-sanatate.

Specialistii celor doua ministere vor colabora si la intocmirea caietelor de sarcini si a documentatiilor specifice atribuirii contractelor de achizitie publica din domeniul informatic in sistemul de sanatate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
340

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
598

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...