Mai multe blocuri din Botoşani trebuie expertizate pe cheltuiala proprietarilor! Vezi care!

Mai multe blocuri din Botoşani trebuie expertizate pe cheltuiala proprietarilor! Vezi care!
Municipalitatea a transmis notificări către toate asociaţiile de proprietari prin care informează că anumite imobile vor trebui expertizate tehnic. Este vorba de acele blocuri care au fost construite înainte de anul 1978.

În urma efectuării acestor expertize, de către personal specializat, se va stabili dacă un anumit imobil are nevoie de lucrări de consolidare şi dacă prezintă risc seismic.

Cheltuielile cu efectuarea acestei expertize vor trebui suportate de către toţi locatarii care locuiesc în respectivele blocuri, iar dacă în imobil sunt şi spaţii comerciale, cheltuielile se împart.  

“Municipalitatea are obligaţia de a notifica asociaţiile de proprietari pentru că aceste asociaţii trebuie să expertizeze clădirile construite înainte de anul 1978, clădiri unde sunt sedii la parterurile blocurilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. În urma expertizei tehnice se dispun nişte măsuri care trebuie duse la îndeplinire. Un alt aspect important este faptul că această plată a expertizei trebuie suportată în solidar cu toţi proprietarii imobilului", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Din momentul primirii notificării, termenul de realizare a expertizelor tehnice este de doi ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
117

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...