Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi

Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi
Luna iulie a adus, potrivit unei statistici a Instituţiei Prefectului, o scădere a numărului de infracţiuni de deţinere de droguri de risc dar şi a celor prinşi în timp ce consumau astfel de substanţe.

De unde până acum erau raportate şi câte 20 de cazuri, în iulie au fost înregistrate opt situaţii de consum de droguri de risc, 11 botoşăneni fiind luaţi la bani mărunţi tocmai din această cauză. Potrivit prefectului Dan Nechifor, poliţiştii locali şi jandarmii au fost cei care i-au surprins pe "fumători", doi dintre ei fiind prinşi chiar în timp ce îşi confecţionau o ţigară.

De departe, însă, cea mai spectaculoasă captură a fost cea înregistrată în Punctul Vama Stânca- Costeşti - angajaţii Biroului Vamal Stânca- Costeşti au confiscat 65.160 de comprimate anabolizante, Clenbuterol, substanţă aflată pe lista substanţelor interzise, după cum spune prefectul Dan Nechifor. 

"Aceasta este prima lună în care a scăzut numărul infracţiunilor de deţinere de droguri de risc. Sincer să fiu, cauzele pentru care poate scădea numărul acestor infracţiuni pot fi dfiverse- pur şi simplu, şi-au schimbat locurile de distribuire. Dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă, ba chiar evoluează. Am trecut de la ierburi la comprimate anabolizante", susţine Dan Nechifor.

Clenbuterol este cel mai cunoscut arzător de grăsimi din lumea steroizilor anabolizanţi. Folosit, medicamentul amplifică temperatura corpului, lucru care va cauza o creştere foarte mare a ratei metabolismului, dar şi o scădere a poftei de mâncare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Abonat la Urgențe: Polițiștii vor să afle de unde își procură drogurile tânărul cules de pe stradă de patru ori în câteva zile!

astăzi, 11:01
31

Oamenii legii, care încearcă să dezlege misterul tânărului de 25 de ani care a ajuns la Urgențe de nu mai puțin de patru ori, vor trebui să afle de unde obține acesta drogurile...

Peste 200 de mașini trase pe dreapta. Ce nereguli au constatat polițiștii rutieri!

astăzi, 10:54
115

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în fiecare zi, pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor de circulaţie prevăzute de legisl...

Polițiștii botoșăneni au descins în Bazar și în Piața Centrală!

astăzi, 10:26
139

Poliţiştii municipiului Botoşani au efectuat, joi, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse accizabile, în zona pieţei centrale şi a bazarului.În ...