Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi

Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi
Luna iulie a adus, potrivit unei statistici a Instituţiei Prefectului, o scădere a numărului de infracţiuni de deţinere de droguri de risc dar şi a celor prinşi în timp ce consumau astfel de substanţe.

De unde până acum erau raportate şi câte 20 de cazuri, în iulie au fost înregistrate opt situaţii de consum de droguri de risc, 11 botoşăneni fiind luaţi la bani mărunţi tocmai din această cauză. Potrivit prefectului Dan Nechifor, poliţiştii locali şi jandarmii au fost cei care i-au surprins pe "fumători", doi dintre ei fiind prinşi chiar în timp ce îşi confecţionau o ţigară.

De departe, însă, cea mai spectaculoasă captură a fost cea înregistrată în Punctul Vama Stânca- Costeşti - angajaţii Biroului Vamal Stânca- Costeşti au confiscat 65.160 de comprimate anabolizante, Clenbuterol, substanţă aflată pe lista substanţelor interzise, după cum spune prefectul Dan Nechifor. 

"Aceasta este prima lună în care a scăzut numărul infracţiunilor de deţinere de droguri de risc. Sincer să fiu, cauzele pentru care poate scădea numărul acestor infracţiuni pot fi dfiverse- pur şi simplu, şi-au schimbat locurile de distribuire. Dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă, ba chiar evoluează. Am trecut de la ierburi la comprimate anabolizante", susţine Dan Nechifor.

Clenbuterol este cel mai cunoscut arzător de grăsimi din lumea steroizilor anabolizanţi. Folosit, medicamentul amplifică temperatura corpului, lucru care va cauza o creştere foarte mare a ratei metabolismului, dar şi o scădere a poftei de mâncare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

astăzi, 11:01
43

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.&Icir...

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
126

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
263

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...