Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi

Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi
Luna iulie a adus, potrivit unei statistici a Instituţiei Prefectului, o scădere a numărului de infracţiuni de deţinere de droguri de risc dar şi a celor prinşi în timp ce consumau astfel de substanţe.

De unde până acum erau raportate şi câte 20 de cazuri, în iulie au fost înregistrate opt situaţii de consum de droguri de risc, 11 botoşăneni fiind luaţi la bani mărunţi tocmai din această cauză. Potrivit prefectului Dan Nechifor, poliţiştii locali şi jandarmii au fost cei care i-au surprins pe "fumători", doi dintre ei fiind prinşi chiar în timp ce îşi confecţionau o ţigară.

De departe, însă, cea mai spectaculoasă captură a fost cea înregistrată în Punctul Vama Stânca- Costeşti - angajaţii Biroului Vamal Stânca- Costeşti au confiscat 65.160 de comprimate anabolizante, Clenbuterol, substanţă aflată pe lista substanţelor interzise, după cum spune prefectul Dan Nechifor. 

"Aceasta este prima lună în care a scăzut numărul infracţiunilor de deţinere de droguri de risc. Sincer să fiu, cauzele pentru care poate scădea numărul acestor infracţiuni pot fi dfiverse- pur şi simplu, şi-au schimbat locurile de distribuire. Dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă, ba chiar evoluează. Am trecut de la ierburi la comprimate anabolizante", susţine Dan Nechifor.

Clenbuterol este cel mai cunoscut arzător de grăsimi din lumea steroizilor anabolizanţi. Folosit, medicamentul amplifică temperatura corpului, lucru care va cauza o creştere foarte mare a ratei metabolismului, dar şi o scădere a poftei de mâncare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
183

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
570

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
323

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...