Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi

Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi
Luna iulie a adus, potrivit unei statistici a Instituţiei Prefectului, o scădere a numărului de infracţiuni de deţinere de droguri de risc dar şi a celor prinşi în timp ce consumau astfel de substanţe.

De unde până acum erau raportate şi câte 20 de cazuri, în iulie au fost înregistrate opt situaţii de consum de droguri de risc, 11 botoşăneni fiind luaţi la bani mărunţi tocmai din această cauză. Potrivit prefectului Dan Nechifor, poliţiştii locali şi jandarmii au fost cei care i-au surprins pe "fumători", doi dintre ei fiind prinşi chiar în timp ce îşi confecţionau o ţigară.

De departe, însă, cea mai spectaculoasă captură a fost cea înregistrată în Punctul Vama Stânca- Costeşti - angajaţii Biroului Vamal Stânca- Costeşti au confiscat 65.160 de comprimate anabolizante, Clenbuterol, substanţă aflată pe lista substanţelor interzise, după cum spune prefectul Dan Nechifor. 

"Aceasta este prima lună în care a scăzut numărul infracţiunilor de deţinere de droguri de risc. Sincer să fiu, cauzele pentru care poate scădea numărul acestor infracţiuni pot fi dfiverse- pur şi simplu, şi-au schimbat locurile de distribuire. Dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă, ba chiar evoluează. Am trecut de la ierburi la comprimate anabolizante", susţine Dan Nechifor.

Clenbuterol este cel mai cunoscut arzător de grăsimi din lumea steroizilor anabolizanţi. Folosit, medicamentul amplifică temperatura corpului, lucru care va cauza o creştere foarte mare a ratei metabolismului, dar şi o scădere a poftei de mâncare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
177

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
714

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
222

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...