LIGA 1 - FC Botoșani, în topul cluburilor la venituri încasate din vânzarea biletelor, dar și la profitul net!

LIGA 1 - FC Botoșani, în topul cluburilor la venituri încasate din vânzarea biletelor, dar și la profitul net!
Fotbalul profesionist din România, reprezentat de cluburile din Liga 1, a generat în 2015 venituri totale de aproximativ 56 de milioane de euro, conform datelor furnizate joi de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Structura veniturilor din fotbalul profesionist este reprezentată de bilete de intrare (3%), sponsorizări şi publicitate (19%, din care aproximativ 55% sunt venituri cu părţi afiliate), drepturi de difuzare (40%), venituri UEFA (9%), venituri/subvenţii de la autorităţi locale (20%) şi alte venituri (9%).

Cluburile care au înregistrat cele mai mari venituri sunt Steaua (8 milioane de euro), urmată de Pandurii Târgu Jiu şi ASA Târgu Mureş. Locurile 2 şi 3 ale acestui clasament sunt din 2016 în insolvenţă după pierderea finanţărilor.

Din punct de vedere al veniturilor înregistrate din vânzarea biletelor, topul cluburilor este reprezentat de Steaua, Dinamo şi FC Botoşani.

În funcţie de veniturile din sponsorizări şi publicitate, se diferenţiază Dinamo (peste 1,3 milioane de euro), Steaua (aproximativ 1,2 milioane de euro) şi Viitorul (peste 780.000 de euro).

Conform datelor, doar cinci cluburi din Liga 1 au înregistrat profit net în 2015: Viitorul (1,2 milioane de euro), Gaz Metan Mediaş (520.000 de euro), FC Botoşani (125.000 de euro), Pandurii Târgu Jiu (89.000 de euro) şi Dinamo (profit din reducerea datoriilor în insolvenţă).

AGERPRES

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
344

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
602

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...