Liderul LSI Botosani: Salariul de merit nu poate fi anulat, cel putin in domeniul de invatamant!

Reprezentantii Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani avertizeaza ca vor recurge la proteste daca salariile de merit din invatamant vor fi eliminate.

Se asteapta sedinta de marti a Guvernului, cand se va da verdictul in cazul salariilor de merit.

"Noi ne mentinem pozitia, ca salariul de merit nu poate fi anulat, cel putin in domeniul de invatamant, pentru ca acesta este introdus in invatamant printr-o lege speciala, prin Legea Statutului personalului didactic, impreuna cu gradatiile de merit si cu alte premii specifice invatamantului", a precizat Liviu Axinte, liderul LSI.

Potrivit sindicalistului, una este sa fie eliminat un spor de 10%, acolo unde baza salariala este o baza consistenta, si cu totul altceva sa fie eliminate aceste sporuri din invatamant.

"Dupa sedinta de marti a Guvernului, vom vedea daca noua Ordonanta va taia aceste sporuri din invatamant, ne vom consulta si vom vedea ce masura de protest vom adopta, desi doamna ministru ne-a asigurat ca nu se pune problema eliminarii acestor salarii de merit in invatamant", a conchis Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
259

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
432

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
134

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...