Județul Botoșani a ieșit de sub starea de alertă

Județul Botoșani a ieșit de sub starea de alertă
Cele 35 de unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani pentru care a fost instituită stare de alertă din cauza secetei au ieșit, marți, de sub această stare.

Potrivit prefectului Dan Nechifor, la ora actuală nu se impune prelungirea acestei situtații în nicio unitate administrativ-teritorială, rezervele din sol fiind suficiente ca urmare a precipitațiilor din ultima perioadă.

"Astăzi ieșim de sub starea de alertă, se împlinesc cele 30 de zile. Controale au fost făcute în decursul ultimelor săptămâni în toate localitățile care au fost sub această stare. Cele mai afectate, Adășeni și Avrămeni, vor să se înțepe la conducta de apă care vine de la Prut, care alimentează Săveniul și există premise ca acest lucru să se realizeze, în celelalte unități administrativ-teritoriale rezervele de apă din sol sunt destul de bune la ora actuală și nu mai sunt premisele pentru prelungirea stării de alertă și nu s-a solicitat acest lucru", a declarat prefectul Dan Nechifor.

În perioada în care a fost stare de alertă, pentru localitățile afectate s-au solicitat de la Rezervele Statului 100.000 de litri de apă potabilă, 45 de tone de motorină și 5 tone de benzină. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1215

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
427

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
307

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...