Soluție pentru salvarea Căminului de bătrâni de la Trușești. Ce vor face primăriile!

Soluție pentru salvarea Căminului de bătrâni de la Trușești. Ce vor face primăriile!
Situația Căminului de bătrâni de la Trușești, care în luna ianuarie va rămâne fără finanțare, a fost tranșată în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Instituția Prefectului, la care au participat și primarii din județ care au persoane domiciliate pe raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc și care sunt cazate la Trușești.

Marea majoritate a primarilor a fost de acord să suporte o parte din cheltuielile pentru persoanele pe care le au cazate la acest cămin, în timp ce unii vârstnici au fost luați de familii sau la alte cămine din județ. 

"Soluțiile au fost punctuale de la caz la caz, spre exemplu la Vorona preiau rudele, Corlăteni are un azil care funcționează, iar persoana va fi preluată acolo. În rest, toți ceilalți primari au fost de acord să suporte diferența dintre contribuția datorată de persoana internată, care reprezintă 60% din pensie, fiind vorba de diferența de 40% care va fi suportată de UAT-uri prin emiterea unei Hotărâre de Consiliu Local. Singura comună care a spus că nu are buget este Dângeni, dar vom căuta să o sprijinim prin asociațiile nonprofit", a precizat prefectul Dan Nechifor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că mai există și posibilitatea ca cei de la Consiliul Județean să aloce din fondul de rezervă anumite sume, așa cum au făcut și anul trecut, când s-au dat 100.000 de lei.  

La ora actuală, la Căminul de la Trușești sunt cazate 54 de persoane, iar Ministerul Muncii va mai asigura finanțare doar pentru lunile noiembrie și decembrie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
594

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...