Ion Sapdaru a pierdut Premiul UNITER!

Ion Sapdaru a pierdut Premiul UNITER!

 ION SAPDARU, regizor al Teatrului Mihai Eminescu Botosani  

Premiul pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 2008, acordat in urma concursului UNITER, saptamana trecuta, lui Ion Sapdaru, pentru "Natura moarta cu nepot obez", a fost retras, noul castigator fiind Antoaneta Zaharia, cu "Ziua perfecta", potrivit Uniunii Teatrale din Romania (UNITER).

"Constatand incalcarea regulamentului de inscriere in concurs in cazul a doua piese nominalizate in selectia finala, juriul concursului UNITER «Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului 2008», compus din regizorul Sanda Manu, criticii de teatru Alice Georgescu si Ion Cocora, in acord cu conducerea executiva a UNITER, a decis sa revina asupra deciziei sale din data de 31 martie", informeaza UNITER.

Verificand sesizarile primite si constatand ca sunt intemeiate elementele sesizate, juriul a decis ca piesele "Natura moarta cu nepot obez", de Ion Sapdaru, si "YouTube", de Viorel Cojanu, sa fie descalificate, ambele fiind facute publice inainte de inscrierea la concurs, prin publicare si, respectiv, reprezentare.

Astfel, potrivit UNITER, piesa "Natura moarta cu nepot obez" a fost publicata in revista "Stare de urgenta", pe 8 decembrie 2008, print si online, in timp ce piesa "YouTube" a fost publicata fragmentar pe internet si prezentata intr-un spectacol-lectura la Bursa de texte Dramafest de la Targu Mures, in octombrie 2008.

Inscrierea pieselor la Concursul UNITER s-a facut in perioada 15 noiembrie 2008 - 15 ianuarie 2009. Anuntul de inscriere la concurs, in aceeasi termeni de 16 editii, precizeaza ca nu se primesc in concurs piese publicate sau reprezentate.

"Cu tristete si dezamagire fata de inca o dovada a lipsei de respect pentru reguli, pentru rigoare si loialitate, a neputintei de asumare responsabila a unor reguli impuse in deplina libertate si consens, comunicam actuala selectie finala a concursului «Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2008»: «Orient Expresso», de Radu Macrinici, «Ziua perfecta», de Antoaneta Zaharia, «Moartea pentru patrie», de Mihai Ignat, si «Aeroport», de Stefan Caraman", mentioneaza UNITER.

"Ziua perfecta", de Antoaneta Zaharia, a fost desemnata castigatoarea concursului.

Trofeul va fi oferit la Gala Premiilor UNITER din 27 aprilie, iar Editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa castigatoare.
 

Mediafax

 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
65

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
153

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
86

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...