INVITATIE LA FILARMONICA!

INVITATIE LA FILARMONICA!

 FILARMONICA DE STAT BOTOSANI  

Filarmonica de Stat Botosani va invita astazi, 13 martie 2008, ora 18.30, la un concert simfonic sub bagheta dirijorala a lui Mihail Secikin, invitat special fiind violoncelistul Anton Niculescu.

In program:

R. Schumann: Uvertura Manfred, op. 115

Schubert - Cassado

Fr. Liszt: Doua episoade din Faust de Lenau

ANTON NICULESCU. S-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de muzicieni. Cu tatal sau, prim-violoncelist al Orchestrei Radio din Bucuresti, a inceput studiul violoncelului; cu mama sa, pianista, a avut prima aparitie in public intr-un recital la varsta de 12 ani, la Sala Mica a Palatului din Bucuresti, iar doi ani mai tarziu a aparut ca solist in compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii Moldova din Iasi, cu concertul de E. Lalo.

Dupa absolvirea cu nota 10 a Conservatorului de muzica din Bucuresti la clasa profesorului George Iarosevici, se perfectioneaza cu Radu Aldulescu, Antonio Janigro si Daniil Safran. Palmaresul sau competitional numara importante premii obtinute la concursurile de specialitate: Concursul International de la Trapani (Italia).

Incepe o intensa activitate concertistica si in paralel ocupa posturi de mare prestigiu ca cele de prim-violoncelist al Teatrului Scala din Milano si la Teatro Comunale din Florenta .

Timp de 10 ani a fost directorul artistic al Festivalului International Meersburger Winter din Germania. Este solist-concertist la Filarmonica din Brasov si la Filarmonica din Oradea.

Instrumentul sau este un Pietro Guarnierius ce dateaza din anul 1709.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
277

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
477

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...