Întâlnire a tinerilor din ţinutul Albeştilor

Întâlnire a tinerilor din ţinutul Albeştilor
În perioada 7-9 august, tinerii din ATOR Albeşti au trăit cu bucurie revederea cu prietenii din alte filiale ATOR. Tinerii din Flămânzi, Todireşti, Botoşani, Stăneşti, Bucecea, Târgu Neamţ au venit pentru a participa la prima ediţie a întâlnirii tinerilor iubitori de cunoaştere şi de Dumnezeu.

Întâlnirea a început pe data de 7 august, participanţii fiind animaţi de curiozitate pentru ce va fi, pentru prezenţa oamenilor noi, dar mai ales, sper, pentru a învăţa cât mai multe despre cum trebuie să alegem şi ce este bine să alegem şi să facem pentru a avea o viaţă frumoasă? Tema întâlnirii a fost: "Alegerile ne fac ceea ce suntem". Cum învăţăm ce să alegem, cum să alegem şi când să alegem? Când ştim de am ales bine sau nu?

Zilele ce au trecut  au fost un prilej bun de a ne cunoaşte pe noi înşine şi pe cei cu care am împărţit sesiunile de lucru şi programul taberei. Jocurile de cunoaştere ne-au pus mintea la contribuţie. S-a lucrat pe 7 grupe, fiecare grupă dezbătând una din cele 7 patimi capitale şi virtutea care ne ajută să învingem patima. Rugăciunea, voia bună, focul de tabără au fost şi ele prezente la această întâlnire. În fiecare dimineaţă, tinerii şi-au început ziua cu Sfânta Liturghie, un loc aparte ocupând slujba de luni dimineaţă, unde tinerii pregătiţi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Un loc aparte în tabăra noastră l-au ocupat atelierele de lucru. Au fost 4 ateliere unde tinerii au învăţat să împletească cruciuliţe, să facă semne de carte personalizate, să cânte la chitară şi să facă salam de biscuiţi. Deoarece Dumnezeu a lucrat prin noi, oboseala nu s-a mai simţit, iar munca noastră a devenit bucurie, timpul trecând pe neobservate.

Am fost cu adevărat interesaţi de tema propusă şi am avut întrebări. Nelămuririlor noastre s-a răspuns în cadrul unei întâlniri de suflet prin intermediul părintelui Nicodim care ne-a captat atenţia. Părintele ne-a vorbit cu căldură folosindu-se de istorioare de viaţă şi ne-a ajutat să înţelegem care este rolul preotului în viaţa noastră, a tinerilor: "Este nevoie să ne permiteţi să vă acompaniem în perioada aceasta a tinereţii, ne-a spus părintele. Avem încredere în voi, dar pentru că ne pasă de voi, dorim să ne permiteţi să fim prin preajmă, fără să vă anulăm libertatea, ci doar să vă acompaniem în căutările voastre ca atunci când este nevoie, când ne strigaţi, să sărim în ajutor".

Am fost plăcut impresionată în fiecare moment al taberei, găsind în ochii fiecărui tânăr acea lumină ce arată fericirea. Deşi despărţirea a fost grea, pe lângă starea de tristeţe, ne-am bucurat şi de clipe de speranţă, speranţa că ceea ce va fi în anii următori ne va apropia din nou, va întări prieteniile, că ne vom întâlni mai înţelepţi şi mai bogaţi cu experienţele unui an de viaţă.

"În cele din urmă, cununa şi rodul tuturor virtuţilor şi ostenelilor duhovniceşti este dragostea", spune Alexander Schmemann. Ceea ce am încercat să deprindem şi noi din această tabără este dorinţa de a ne familiariza cu virtuţile, de a face ca un loc aparte în viaţa noastră să-l ocupe dragostea. Aşteptăm cu drag ediţia următoare, iar noi nu facem altceva decât să înflorim cât mai frumos până atunci şi să ne bucurăm de prieteniile ce au început să se zidească. (Diana Nechita, ATOR Albeşti - Ziarul Lumina)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

astăzi, 21:34
112

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

astăzi, 20:30
366

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

astăzi, 19:16
158

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...