Infractiune noua in Codul penal: Vatamarea fatului in timpul nasterii!

Infractiune noua in Codul penal: Vatamarea fatului in timpul nasterii!
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat vineri ca proiectul de Cod penal introduce o infractiune noua privind vatamarea fatului, de la declansarea nasterii pana la terminarea acestui proces, mentionand ca nu se sanctioneaza femeia care isi provoaca singura avortul, potrivit Mediafax.

Catalin Predoiu a explicat ca, in considerarea protejarii unor valori sociale deosebit de importante, a fost introdus un articol care incrimineaza fapta de vatamare a fatului, care sa asigure protectia vietii in devenire, pe durata unei perioade ramasa neacoperita in reglementarea actuala.

Este vorba despre intervalul cuprins intre momentul declansarii procesului nasterii, moment din care nu se mai poate discuta despre o infractiune de avort, si momentul incheierii acestui proces.

Aceasta prevedere a aparut pentru ca practica a demonstrat ca in interiorul acestui interval se pot comite numeroase infractiuni impotriva fatului, de la cazuri de culpa medicala in asistarea nasterii, soldate cu moartea sau vatamarea fatului, si pana la fapte intentionate.

Proiectul privind Codul civil a fost aprobat, miercuri, de Guvern, dupa ce saptamana trecuta au fost avizate de catre Executiv Codul penal, Codul de procedura penala si Codul de procedura civila.

Documentele sunt transmise Parlamentului, iar Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in luna mai pentru aprobarea acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
356

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
629

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
180

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...