Indemnizaţiile reprezentanţilor statului în consiliile de administraţie rămân plafonate la cuantumul din anul 2010

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă privind măsuri economice pe anul 2011 la nivelul unor operatori economici.

Actul normativ adoptat vineri prevede ca reprezentanţii statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în organele de conducere sau de control ale operatorilor economici, cărora li se aplică prevederile OUG nr. 79/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 203/2009 cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorului/directorului general sau a preşedintelui consiliului de administraţie, respectiv a consiliului de supraveghere, plafonată la nivelul salariului unui secretar de stat sau al viceprimarului unităţii administrativ-teritoriale respective.

"Şi pentru anul 2011, indiferent că este vorba de companii de interes local, judeţean sau naţional, dacă sunt cu capital majoritar sau integral de stat, se aplică salariile şi indemnizaţiile plafonate la fel ca şi în anul 2010, până la ieşirea României din recesiune; după acel moment putem vorbi de rediscutarea acestor aspecte", a afirmat primul-ministru Emil Boc.
Şeful Executivului a mai precizat că această decizie a fost luată pentru că "memorandumul pe care l-am adoptat în Guvern producea efecte doar pentru companiile naţionale".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...