Incredibil! Comuna în care a fost înregistrat un caz de antrax nu are medic de familie!

Comuna botoşăneană în care de luni este alertă maximă, după ce un bărbat a fost diagnosticat cu antrax, nu are medic de familie, lipsurile din sistemul sanitar, mai ales din mediul rural, ieşind şi mai mult la iveală în astfel de situaţii.

Incredibil! Comuna în care a fost înregistrat un caz de antrax nu are medic de familie!

În comuna Manoleasa, acolo unde un bărbat de 46 de ani a fost diagnosticat cu antrax, exsitând suspiciuni că şi fiica sa de 16 ani ar putea avea această boală infecţioasă, nu are medic de familie tocmai acum când este cea mai mare nevoie de prezenţa cadrelor medicale.

Medicul de familie care avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi care a desfăşurat activitate la Manoleasa a demisionat, o perioadă a fost un înlocuitor, dar de la 1 iunie localnicii de acolo nu mai au medic de familie.

“În ultima perioadă a mai apărut o problemă în comuna Manoleasa. Medicul de familie şi-a dat demisia”, a spus prefectul Dan Şlincu în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Am discutat cu domnul Cojocaru de la Avrămeni care ne-a asigurat că va veghea asupra stării de sănătate a cetăţenilor de la Manoleasa şi va prelua o parte din pacienţi, copiii, bătrânii, bolnavii cronici”, a precizat Carmen Nicolau, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care este şi vicepreşedintele CJSU, a cerrut reprezentanţilor DSP şi ai Casei de Sănătate să găsească cât mai repede un medic care să asigure asistenţă medicală celor de la Manoleasa, mai ales în această perioadă în care a fost depistat antraxul la om.

“Casa de Sănătate şi DSP-ul găsiţi medic acolo. Unde sunt mulţi pacienţi câştigă foarte bine şi toţi se înghesuie. Poate găsim un medic, să nu dureze mai mult de două săptămâni. Nu este posibil aşa ceva, poate împrumutăm de la Mileanca sau Avrămeni să asigure acolo două-trei zile, aveţi contracte cu medicii de familie, aveţi pârghia necesară să acţionaţi pe procedură”, a spus Macaleţi.

Autorităţile fac un apel la cetăţni ca la orice semn de boală se se prezinte de urgenţă la spital.

Reprezentanţii DSP au făcut luni anchetă epidemiologică la Manoleasa, în satul Flondora, şi nu au mai fost identificate alte  persoane cu suspiciuni de îmbolnăvire.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
655

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
728

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
453

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...