Incredibil! Comuna în care a fost înregistrat un caz de antrax nu are medic de familie!

Comuna botoşăneană în care de luni este alertă maximă, după ce un bărbat a fost diagnosticat cu antrax, nu are medic de familie, lipsurile din sistemul sanitar, mai ales din mediul rural, ieşind şi mai mult la iveală în astfel de situaţii.

Incredibil! Comuna în care a fost înregistrat un caz de antrax nu are medic de familie!

În comuna Manoleasa, acolo unde un bărbat de 46 de ani a fost diagnosticat cu antrax, exsitând suspiciuni că şi fiica sa de 16 ani ar putea avea această boală infecţioasă, nu are medic de familie tocmai acum când este cea mai mare nevoie de prezenţa cadrelor medicale.

Medicul de familie care avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi care a desfăşurat activitate la Manoleasa a demisionat, o perioadă a fost un înlocuitor, dar de la 1 iunie localnicii de acolo nu mai au medic de familie.

“În ultima perioadă a mai apărut o problemă în comuna Manoleasa. Medicul de familie şi-a dat demisia”, a spus prefectul Dan Şlincu în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Am discutat cu domnul Cojocaru de la Avrămeni care ne-a asigurat că va veghea asupra stării de sănătate a cetăţenilor de la Manoleasa şi va prelua o parte din pacienţi, copiii, bătrânii, bolnavii cronici”, a precizat Carmen Nicolau, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care este şi vicepreşedintele CJSU, a cerrut reprezentanţilor DSP şi ai Casei de Sănătate să găsească cât mai repede un medic care să asigure asistenţă medicală celor de la Manoleasa, mai ales în această perioadă în care a fost depistat antraxul la om.

“Casa de Sănătate şi DSP-ul găsiţi medic acolo. Unde sunt mulţi pacienţi câştigă foarte bine şi toţi se înghesuie. Poate găsim un medic, să nu dureze mai mult de două săptămâni. Nu este posibil aşa ceva, poate împrumutăm de la Mileanca sau Avrămeni să asigure acolo două-trei zile, aveţi contracte cu medicii de familie, aveţi pârghia necesară să acţionaţi pe procedură”, a spus Macaleţi.

Autorităţile fac un apel la cetăţni ca la orice semn de boală se se prezinte de urgenţă la spital.

Reprezentanţii DSP au făcut luni anchetă epidemiologică la Manoleasa, în satul Flondora, şi nu au mai fost identificate alte  persoane cu suspiciuni de îmbolnăvire.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Discuții avansate pentru preluarea rețelei de iluminat public de către municipalitate

Vineri, 23 Iunie 2017
284

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, până la jumătatea lunii iulie reprezentanții Delgaz Grid vor veni cu o propunere financiară, urmând ca ulterior acest transfer de rețea să fie ...

Unul dintre aspiranții la șefia PSD Botoșani face un pas în spate

Vineri, 23 Iunie 2017
958

Doi social-democrați botoșăneni și-au manifestat intenția, în urma cu ceva vreme, de a candida la șefia organizației județene.Este vorba de actualul președinte interimar al organiza...

Depozitul de la Stăuceni rămâne închis duminica. Ce se întâmplă cu gunoiul care se adună în weekend!

Vineri, 23 Iunie 2017
457

În urma discuțiilor purtate de către conducerea operatorului de salubritate cu reprezentanții Consiliului Județean s-a ajuns la concluzia că luarea unei astfel de măsuri ar genera costuri ...