Încă trei zile geroase la Botoşani! Estimări meteorologice pentru următoarea săptămână

Abia acum suntem în plină iarnă, gerul, viscolul şi ninsorile- deşi în mai mică măsură-, făcându-şi apariţia şi pe teritoriul judeţului. Urmează alte zile de iarnă veritabilă.

Încă trei zile geroase la Botoşani! Estimări meteorologice pentru următoarea săptămână

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Am ajuns la mijlocul perioadei în care vremea îşi face de cap la Botoşani. După viscolul puternic înregistrat de vineri, suntem la momentul la care aria ninsorilor s-a extins în tot judeţul. În combinaţie cu vântul care ajunge şi la 50 de kilometri la oră, rezultă un "peisaj" de iarnă care ar trebui să ne ţină în casă.

Nu va fi mai bine în perioada următoare, ţinând cont că meteorologii prognozează că pe tot parcursul zilei de duminică vântul va sufla cu putere şi va ninge, ninsoarea fiind astfel viscolită. Cum gerul a îngheţat solul, zăpada nu mai are aderenţă, astfel că este plimbată de ici-colo. În aceste condiţii, culturile agricole, rămase neprotejate, vor avea de suferit.

Din noaptea de duminică spre luni, însă, vântul se va domoli şi va sufla slab la moderat, menţinându-şi direcţia nord- vestică, iar ninsoarea va cădea în averse. Temperaturile vor oscila între minus 11ºC şi minus 12ºC. Luni, maxima va fi de minus 9ºC însă minima va coborî la minus 14ºC. În timpul zilei cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab. În timpul nopţii va mai ninge slab.

Marţi se anunţă încă o zi geroasă, în care temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 8ºC şi minus 16ºC, chiar minus 17ºC. Cerul se va degaja spre prânz astfel că e posibil să vedem şi soarele. De miercuri, vremea devine mai suportabilă în condiţiile în care temperaturile se vor mai "relaxa". Maxima zilei va de minus 4ºC în timp ce minima va coborî la minus 12ºC. Se vor semnala ninsori în averse, iar vântul va sufla slab predominant din sector nord- vestic.

Joi, temperaturile vor oscila între 1ºC şi minus 6ºC. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab dinspre sud- vest. Vineri, cerul va fi acoperit iar spre seară se va înregistra lapoviţă care în timpul nopţii se va transforma în ninsoare. Temperaturile vor oscila între 3ºC şi minus 4ºC.

Dimineaţa de sâmbătă va aduce averse de ninsoare. Cerul va fi noros iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest. Maxima zilei va urca la 2ºC în timp ce minima va fi de minus 7ºC. Duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 1ºC şi minus 12ºC. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla variabil, tot dinspre nord- vest.

Info plus:
Viteza vântului poate fi estimată, intuitiv, prin observarea forţei mecanice pe care o exercită mişcarea aerului asupra obiectelor de la suprafaţa terestră. O astfel de clasificare a vânturilor este "scara Beaufort". Astfel, când vorbim despre "vânt slab", înseamnă că atinge o viteză de până la 5 m/s, adică maxim 18 km/h. În cazul "vântului moderat", viteza acestuia este cuprinsă între 5-8 m/s, 18 - 29 km/h. "Vântul puternic" atinge o viteză care depăşeşte 8 m/s (peste 29 km/h), în timp ce "vântul slab până la moderat" atinge, în anumite momente şi în anumite locuri, o viteză de maxim 8 m/s (29 km/h).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Semnal de alarmă tras de Curtea de Conturi în privinţa lucrărilor de viabilizare a drumului către Iaşi, prin Prăjeni!

Joi, 27 Iulie 2017
1303

Nu este vorba doar de un litigiu, ci de patru: patru procese, din care trei suspendate până la finalizarea celui în care Curtea de Conturi a sesizat plăţi efectuate cu ocolirea legii....

Bani pentru lână! Crescătorii botoşăneni de oi, invitaţi să intre în programul ajutorului de minimis

Miercuri, 26 Iulie 2017
1399

Astfel, pentru a beneficia de acest ajutor, crescătorii de oi trebuie să se înregistrezela Direcţia Agricolă cu mai multe documente, printre care atestatul de producător, dovada că exploat...

Botoşani: Caniculă şi disconfort termic, urmate de furtuni!

Marţi, 25 Iulie 2017
1860

În timp ce cea mai mare parte de ţară se află sub cod galben de furtuni, în judeţul Botoşani sunt anunţate, de asemenea, temperaturi ridicate, umezeală accentuată ce va produce dis...