Încă trei comune din județ cer declararea STĂRII DE ALERTĂ din cauza secetei!

Încă trei comune din județ cer declararea STĂRII DE ALERTĂ din cauza secetei!
Tot mai multe comune din județul Botoșani adoptă Hotărâri de Consiliu Local în vederea declarării stării de alertă din cauza secetei crunte care s-a abătut asupra județului.

În urma notificărilor transmise după ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, primăriile au transmis situații cu problemele cauzate de secetă, iar trei primării solicită declararea stării de alertă. 

'Urmare a notificărilor pe care le-am transmis după ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au trimis răspunsuri cu situația efectivă din teren 16 primării, din care trei au solicitat starea de alertă. Este vorba de comunele Dângeni, Nicșeni și Hilișeu-Horia", a precizat prefectul Dan Nechifor.

În urmă cu câteva zile, și primăriile din Avrămeni și Rădăuți-Prut au solicitat declararea stării de alertă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni vineri pentru a analiza dacă se instituie o stare de alertă la nivelul județului din cauza secetei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
6

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
8

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
423

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...