In luna iunie, Garda Financiara Botosani a efectuat peste 300 de actiuni de controale!

In luna iunie, Garda Financiara Botosani a efectuat peste 300 de actiuni de controale!
Potrivit reprezentantilor Garzii Financiare Botosani, in urma controalelor efectuate in luna iunie au fost aplicate 215 amenzi contraventionale in valoare totala de 242.200 lei, fiind confiscate totodata bunuri si sume in valoare de 14.025 lei.

Principalele actiuni de control s-au desfasurat pe baza tematicilor transmise de Comisariatul General Bucuresti si a tematicilor initiate de Garda Financiara Botosani.

Scopul actiunilor de control a fost pentru combaterea si descoperirea faptelor de evaziune fiscala, monitorizarea achizitiilor intercomunitare de bunuri si marfuri, verificarea agentilor economici care au efectuat achizitii intracomunitare de autoturisme second-hand si pentru verificarea agentilor economici care produc si comercializeaza bauturi spirtoase si produse intermediare.

"In urma acestor actiuni de control a fost suspendata aqctivitatea la un numar de 16 unitati pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999, republicata, privind nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale si la un numar de 9 unitati de desfacere cu amanuntul pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala pentru comercializarea de produse accizabile necorespunzatoare", a precizat Cristian Calimandriuc, comisar-sef al Garzii Financiare Botosani.

Tot in luna iunie, Garda Financiara Botosani a inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cinci sesizari penale, cu un prejudiciu de peste 4 milioane lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
247

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...