In atentia detinatorilor de autovehicule inmatriculate provizoriu!

In ultima perioada de timp s-a constatat o crestere a numarului conducatorilor auto depistati in trafic in timp ce conduceau autovehicule ale caror numere de inmatriculare provizorii erau expirate, se arata intr-un comunicat al IPJ Botosani.

Orice autovehicul inmatriculat provizoriu poate fi condus pe drumurile publice din Romania doar in perioada de valabilitate a autorizatiei de circulatie provizorie emisa de Formatiunea Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Dupa expirarea valabilitatii numerelor provizorii, autovehiculele sunt considerate neinmatriculate, numarul atribuit anterior fiind considerat numar fals de inmatriculare.

Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale carui numere provizorii de inmatriculare au expirat, constituie atat infractiunea de “punere in circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat, prevazuta de art. 85 alin.1 din OUG 195/2002 si pedepsita cu inchisoare de la unu la trei ani, cat si infractiunea de “punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, prevazuta de art. 85 alin.2 din acelasi act normativ si pedepsita cu inchisoare de la unu la cinci ani, se precizeaza in comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
106

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
194

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
93

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...