Identitate falsă cumpărată cu 50 de euro, descoperită la frontiera de est

Identitate falsă cumpărată cu 50 de euro, descoperită la frontiera de est

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Republica Moldova, în portofelul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, informează Serviciul Teritorial de Poliție de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Sursa citată relatează că joi, 10 decembrie a.c., în jurul orei 12:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, bărbatul, de 39 de ani, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portofelul ce aparținea lui B.R., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia lui. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, precizează comisarul Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al STPF Botoșani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 50 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Cehia.

Poliţiştii au deschis un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Autospecială ISU lovită de mașină în timpul unei misiuni. Un tânăr a fost rănit

Miercuri, 20 Ianuarie 2021
463

Un accident rutier a avut loc, miercuri seară, pe strada Iasomiei din orașul Darabani. Un Land Rover și o autospecială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intrat în coliziune,...

Apel la ajutorul populației pentru găsirea unei femei din Săveni. Familia o caută de o săptămână

Miercuri, 20 Ianuarie 2021
1008

O femeie de 41 de ani, din orașul Săveni, a fost dată în urmărire miercuri, informează Inspectoratul de Poliție Județean. Ea a plecat de acasă în urmă cu o săptămână, iar...

Locuință mistuită de flăcări. O bătrână a ajuns la spital cu arsuri

Miercuri, 20 Ianuarie 2021
269

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile a aprins locuința unei bătrâne, miercuri după-amiază, în localitatea Bozieni din orașul Săveni. Femeia, în vârstă 88 de ...