Hotel lovit de o avalanşă în Italia. 30 de persoane dispărute sub nămeți!

Hotel lovit de o avalanşă în Italia. 30 de persoane dispărute sub nămeți!

Autoritățile italiene se tem că 30 de turiști și-ar fi pierdut viața, după ce hotelul în care se aflau - situat în regiunea Abruzzo - a fost lovit de o avalanşă puternică, declanşată de seria de cutremure din Peninsulă, informează Reuters. Oamenii, îngropați în zăpadă, sunt căutați de echipele de salvare.

Mai mulţi turişti sunt dați dispăruți și și-ar fi putut pierde viaţa într-o staţiune montană din Italia după ce hotelul în care se aflau a fost lovit de o avalanşă puternică, declanşată, probabil, de seria de cutremure din Peninsulă, informează BBC News.

Un oficial al forţelor de intervenţie italiene a declarat că "sunt mai multe persoane decedate", în timp ce altele sunt încă sechestrate în clădirile acoperite de zăpadă.

Hotelul sinistrat, Rigopiano Hotel, se află în apropierea vârfului Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, în centrul Italiei.

Postul de televiziune SkyTG24 precizează că unii dintre morţi au fost găsiţi în Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso.

Potrivit presei italiene, în momentul producerii primului cutremur major, în hotel se aflau cel puţin 20 de turişti şi şapte angajaţi, informează site-ul The Local.

Două persoane ar fi fost găsite şi se află în stare bună, însă mai multe persoane sunt în continuare dispărute, informează Mediafax.

Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola din Pescara şi a fost afectat de o avanlaşă care cel mai probabil a fost cauzată de cele patru seisme produse miercuri dimineaţa în centrul Italiei.

"Avanlanşa a fost una semnificativă şi a afectat întregul hotel. Zona înconjurătoare rămâne periculoasă", a anunţat primarul localităţii Farindola, Ilario Laccheta, printr-o postare pe Facebook.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...