Romanca si cei doi copii, salvați din hotelul distrus de avalanșă!
UPDATE!

Romanca si cei doi copii, salvați din hotelul distrus de avalanșă!

   FOTO: gazetaromaneasca.com

Opt persoane au fost gasite in viata, ingropate in zapada, in urma avalansei care a lovit hotelul Rigopiano miercuri noapte.

UPDATE:  Potrivit gazetaromaneasca.com, frații Ludovica și Gianfilippo au fost salvați de sub dărâmături împreună cu mama lor, Adriana. Cei trei au fost scoși la suprafață la 43 de ore de la dezastrul care s-a abătut asupra hotelului Rigopiano pe 18 ianuarie în jurul orei 17.30.

În afara celor trei, au fost salvate alte cinci persoane. Supraviețutorii au fost transportați cu elicoptere medicale la baza aeriană din Pescara, apoi au fost preluați de ambulanțe și duși la spital.

Echipele de salvare ajunse lucreaza in conditii dificile, zapada fiind mare, la fel si riscul unei alte avalanse.

Stire inițială: Vineri a iesit la iveala si faptul ca unul dintre supravietuitori, gasit joi, bucatarul Giampiero Parete, care isi facea vacanta la hotel impreuna cu sotia sa romanca si cei doi copii, a fost cel care a dat alarma, sunandu-si seful. Sotia lui, Adriana, e originara din Bacau si lucra in Italia de multi ani, ca infirmiera. Cei patru se aflau la hotel intr-o mica vacanta, pentru a sarbatori ziua fetitei, care tocmai implinise 6 ani. In continuare, femeia si baiatul ei sunt sub zapada, salvatorii incercand din greu sa scoata la lumina supravietuitorii.

Parete, care cu putin timp inainte de avalansa iesise din hotel pana la masina, pentru a lua un medicament pentru sotia sa, asa explicandu-se si cum de a scapat, si-a sunat seful, rugandu-l sa anunte autoritatile.

Acesta, la randul sau, a alertat autoritatile, dar apelurile sale au fost ignorate timp de mai multe ore. Abia la doua ore dupa tragedie unul dintre apeluri a fost luat in serios si o echipa de salvare a fost mobilizata, la ora 20:00, arata AP.

A durat insa mult pana ce acestea sa ajunga in zona, drumurile fiind blocate de zapada. In cele din urma, au reusit sa ajunga, in jurul orei 4:00, pe schiuri si cu elicopterul.

In prezent, langa hotelul din care a mai ramas la suprafata doar un etaj, restul de trei fiind ingropate in zapada, se afla echipe de salvare ce insumeaza 135 de persoane.

Avalansa de miercuri seara a venit ca urmare a seriei de cutremure care a zguduit centrul Italiei in aceeasi zi. Cand hotelul a fost lovit de zapada, clientii se aflau la receptie, asteptand ca drumurile sa fie deblocate. Acestia ar fi trebuit sa fie deja plecati, insa zapada de pe carosabil i-a facut sa mai zaboveasca in Rigopiano.

Vineri a iesit la iveala si faptul ca cei doi caini ciobanesti ai hotelului, Lupo si Nuvola, au supravietuit dezastrului. Acestia au mers kilometri intregi prin zapada, pana ce un localnic i-a gasit si le-a oferit mancare si un loc cald.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...