Gheorghe Pogea: Vor fi disponibilizari in toate administratiile fiscale din tara

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat joi ca vor fi facute disponibilizari in toate administratiile fiscale din tara. Aceasta masura va fi luata dupa implementarea unui nou sistem de imprimare si centralizare a actelor administrativ-fiscale, relateaza NewsIn.

Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au inaugurat la Râmnicu Vâlcea unitatea de imprimare rapidă şi centralizată a actelor administrativ-fiscale.

Unitatea va tipări toate cele 68,8 milioane de acte administrativ-fiscale emise într-un an de cele 41 de direcţii generale ale finanţelor publice judeţene, de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

ANAF, prin înfiinţarea Unităţii de Imprimare Rapidă, eficientizează activitatea inspectorilor fiscali, prin eliminarea muncii manuale de emitere, tipărire, împlicuire, transport la unităţile poştale şi arhivare a documentelor, a declarat Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, noul serviciu crează o bază de date centralizată, care permite evidenţa documentelor emise, a confirmărilor de primire, a notificărilor şi a stadiului acestora.

Pentru început, la noua tipografie vor fi tipărite următoarele acte: notificări privind nedepunerea în termen a declaraţiilor de impozite, taxe şi contribuţii, notificări privind modul de completare a declaraţiilor de impozite, taxe şi contribuţii, somaţii de plată şi titluri executorii.

"Ceea ce faceau, zeci de mii de ore, 384 de administratii fiscale, cu sute de oameni, fac la Ramnicu Valcea foarte putini angajati. (...). Vom face un calcul, cate persoane faceau ceea ce se face acum la imprimeria de la Ramnicu Valcea si, daca nu vor avea de lucru - si nu vor avea sigur de lucru - va fi o masura de disponibilizare, a declarat Pogea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
12

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
111

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
75

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...