Gheața a făcut ravagii în mai multe localități din județul Botoșani! FOTO- VIDEO

Gheața a făcut ravagii în mai multe localități din județul Botoșani! FOTO- VIDEO
Codul Galben de furtună emis, sâmbătă seara, de meteorologi a adus ploi torențiale și gheață în mai multe localități din județul Botoșani. În nordul județului, deși suntem în plină vară peisajul după furtună părea mai degrabă unul potrivit pentru luna decembrie.

În localitatea Oroftiana, din comuna Suharău, gheața care a căzut a fost așa de puternică încât pe jos s-a format un adevărat covor ca în plină iarnă.

Grindina a provocat stricăciuni și în comuna Hudești. În imaginile postate pe Facebook se poate vedea cum în localitatea Alba, din Hudești, gheața care a avut dimensiunile unui ou de prepeliță a distrus culturile agricole. Gheață a căzut și în satul Mlenăuți, din aceeași comună.

Pe contul de Facebook Meteo NORD- EST, mai mulți cetățeni care locuiesc în zonele afectate de grindină au postat fotografii şi filme. Ciprian Chiriac a postat mai multe fotografii în care se poate vedea cât de gros a fost stratul de gheață, iar Ticu a postat o filmare video cu ploaia torențială.

Gheața care s-a abătut sâmbătă seara asupra comunei Suharău a distrus mai multe culturi agricole, lucru surprins în câteva fotografii postate tot pe Meteo NORD-EST.

"A plouat cu gheață în satul Oroftiana, dar pe zone. Au fost distruse mai mult culturile de porumb și via. În cursul zilei de astăzi (n.red. duminică) vom face și noi o evaluare a pagubelor", ne-a declarat Marcel Chelaru, primarul comunei Suharău.

De asemenea, furtuna de sâmbătă seara a pus la pământ și mai mulți copaci la Havârna și Suharău, fiind nevoie de intervenția serviiciilor voluntare pentru situații de urgență, dar și a echipelor de intervenție de la E.on.

Vara aceasta grindina a lovit în mai multe localități din județul Botoșani, unde culturile agricole au fost comporomise, iar ploile torențiale au distrus tronsoane de drumuri județene și comunale, dar și podețe.  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Cu colindul prin străini

Miercuri, 11 Decembrie 2019
250

Publicăm astăzi o altă poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. “Sunt Stefania Vasile, poet,și am fost invitată de o prietenă să vă trimit câteva dintre versu...

USR Botoşani își cere scuze de la rromii din Botoșani și promite să le refacă Centrul Istoric

Miercuri, 11 Decembrie 2019
605

Uniunea Salvaţi România Botoşani și-a cerut astăzi scuze oficial, într-un comunicat de presă, față de rromii de la Botoșani și a anunțat că au un proiect prin care vor reface &i...

Bărbat în stare gravă, după ce a fost acroșat cu mașina. Autorul a modificat locul accidentului

Miercuri, 11 Decembrie 2019
1616

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns la Urgențe, după ce a fost acroșat de un autoturism, pe strada Primăverii din localitate, miercuri seară.Aces...