Frig şi viscol anunţate pentru judeţul Botoşani!

Ne-am dorit zăpadă, ne-am dorit temperaturi mai scăzute care să conserve stratul de zăpadă? Vom avea parte din plin de ambele, pentru că judeţul Botoşani este traversat în această perioadă de un val de aer foarte rece, însoţit de precipitaţii şi de vânt puternic.

Frig şi viscol anunţate pentru judeţul Botoşani!

"Gerul Bobotezei" a atacat deja regiunea Moldovei, judeţul Botoşani inclusiv, iar episodul de vreme rece ne va părea destul de sever din cauză că ultimii ani au caracterizat o vreme blândă pentru iarnă.

Valul de frig arctic, anunţat de meteorologogi de câteva zile, care în unele judeţe este însoţit de ninsori abundente şi de viscol, s-a instalat şi la nivelul judeţului, temperaturile scăzând încă din timpul nopţii trecute. La ora 7:00, la Staţia Meteo Botoşani se înregistrau minus 9,5ºC, vântul suflă slab la moderat cu intensificări, predominant din sector nord- vestic, iar local se semnalează şi ninsoare.

Maxima zilei va fi de minus 8ºC, în timp ce în noaptea de vineri spre sâmbătă, minima va coboră la minus 17ºC. În timpul nopţii, aria ninsorilor se va extinde. Sâmbătă, temperaturile vor oscila între minus 13ºC şi minus 15ºC. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab la moderat, viscolind ninsoarea. De duminică, ninsorile vor fi constante iar temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 10ºC şi minus 12ºC. Ninsorile vor continua şi luni, în averse, însă vântul puternic va viscoli ninsoarea şi va spori senzaţia de frig. Maxima va fi de minus 8ºC în timp ce minima va coborî la minus 14ºC. O noapte grea se anunţă şi marţi noapte, atunci când minima va coborâ la minus 17ºC, potrivit prognozelor. Maxima zilei de marţi va fi de minus 7ºC.

Pe de altă parte, însă, judeţul Botoşani este în afara ariei avertizate de Administraţia Naţională de Meteorologie cu cod galben şi portocaliu de ninsori şi viscol, jumătate de ţară fiind afectată de aceste fenomene.

 

Spune-ne opinia ta