FOTO: Sediul organizației municipale a PNL, vandalizat. Poliția a demarat o anchetă pentru identificarea făptașilor

FOTO: Sediul organizației municipale a PNL, vandalizat. Poliția a demarat o anchetă pentru identificarea făptașilor

Sediul organizației municipale a Partidului Național Liberal din Botoșani, situat pe Aleea Maxim Gorki, a fost vandalizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), o fereastră a fost spartă de un grup de indivizi necunoscuți, care au aruncat cu o piatră de dimensiuni mari, cel mai probabil.

Poliția a deschis o anchetă pentru identificarea autorilor actului de vandalism, iar o echipă de criminaliști s-a deplasat la sediul PNL pentru a preleva probe. Conform IPJ, din interior nu a fost sustras niciun bun. Distrugerile au fost descoperite sâmbătă dimineață.

„A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și efectuăm cercetări în vederea identificării autorului și pentru tragerea la răspundere penală a acestuia”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Clădirea găzduiește și biroul de parlamentar al lui Cristian Achiței, primul pe lista de candidați PNL pentru Senatul României. El a reacționat cu referire la situația în cauză, precizând că actul este unul șocant.

„Un astfel de act de vandalism este șocant. Sper ca Poliția să reușească să descopere în cel mai scurt timp autorul sau autorii acestui gest incalificabil. Nu pot acuza pe cineva pentru cele întâmplate, pentru că ar fi un gest iresponsabil, iar eu nu mă joc cu cuvintele. Cred însă că, indiferent de autor, este rezultatul unei continue incitări la ură pe care am resimțit-o în timpul întregii campanii electorale. Este prea mult! Ura sădită în sufletele oamenilor de către politicieni iresponsabili nu are ce căuta într-o competiție electorală democratică și constructivă. Nu mai suntem pe timpul mineriadelor, chiar dacă unii nu reușesc să depășească această etapă roșie, însângerată, din istoria noastră! Ținând cont că suntem și în Postul Crăciunului, cu doar câteva săptămâni înainte de a sărbători Nașterea Mântuitorului nostru, Iisus Christos, un asemenea gest mă întristează cu atât mai mult”, a transmis Achiței.

Reprezentanta IPJ Botoșani a menționat că fapta nu se încadrează în rândul incidentelor electorale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

Vineri, 15 Ianuarie 2021
1628

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
1005

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
426

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...