Autoturisme de peste 300.000 de lei furate din Cehia, confiscate la Stânca

Autoturisme de peste 300.000 de lei furate din Cehia, confiscate la Stânca

Poliţiştii de frontieră din punctul Stânca au depistat, la controlul de frontieră, trei autoturisme, care fuseseră introduse în bazele de date ca fiind semnalate  furate din Cehia, doar cu câteva ore înainte de a se prezenta la controlul de frontieră. Acestea au fost confiscate, arată Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

S-a întâmplat vineri, în jurul orei 13:30, când s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 32, respectiv 27 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca Kia Ceed, fabricate în 2018, ambele înmatriculate în Cehia.

„La scurt timp, poliţiştii de frontieră au identificat pe raza localităţii Stânca un al treilea autoturism, marca Kia Ceed, fabricat în 2018, înmatriculat în Cehia, la volanul căruia se afla un cetăţean georgian în vârstă de 32 de ani. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismelor în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Cehia, cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră”, relatează comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Cu privire la aspectele constatate, cei trei bărbați au declarat că au închiriat autoturismele de la o firmă de profil din Cehia şi intenționau să se deplaseze cu ele în Ucraina, mai arată reprezentanta instituției.

„Totodată, aceștia au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că autovehiculele figurează ca fiind furate. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi uz de fals, iar autoturismele, în valoare totală de 300.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, adaugă Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta