Fiul lui Andrei Pleşu rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Iaşi a respins contestaţia DIICOT

Curtea de Apel iaşi a respins contestaţia procurorilor DIICOT la măsura plasării sub control judiciar a lui Mihai Pleşu, au declarat avocaţii Sandra Grădinaru şi Alexandru Olănescu, după ce procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru trafic de droguri.

Fiul lui Andrei Pleşu rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Iaşi a respins contestaţia DIICOT

Avocaţii Sandra Grădinaru şi Alexandru Olănescu au declarat pentru MEDIAFAX că instanţa a respins contestaţia DIICOT, menţindu-se hotărârea dată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, adică de menţinere a lui Andrei Pleşu sub control judiciar şi a celorlalţi inculpaţi în arest la domiciliu.

"S-a respins contestaţia şi a fost menţinută hotărârea dată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Iaşi, adică de menţinere a controlului judiciar pentru domnul Pleşu şi de arest la domiciliu pentru ceilalţi. Am invocat faptul că, în această săptămână, s-au făcut percheziţii informatice care nu au relevat ceva nou şi nici nu au furnizat vreo probă nouă împotriva lui Mihai Pleşu”, a spus Sandra Grădinaru.

Avocaţii au mai arătat în faţa instanţei că nu s-au confirmat nici susţinerile martorului din Bucureşti care a susţinut că Pleşu ar fi cultivat canabis în patru ghivece şi nici nu s-a făcut vreo expertiză care să ateste că plantele cultivate ar fi canabis interzis de lege.

"S-a invocat de către o persoană din Bucureşti că la Pleşu acasă ar fi o cultură care i-ar aparţine. Dar acea cultură, spune procurorul, era formată din patru ghivece, numai că pe niciunul nu scria Pleşu, ceea ce e relevant. Am mai invocat că se putea face o expertiză ca să se afle dacă acele plante sunt canabis interzis de lege sau nu, dar nu s-a făcut o astfel de expertiză şi nu există la dosarul cauzei", au spus avocaţii în instanţă.

De asemenea, în sprijinul clientului lor, avocaţii au mai depus mărturii ale părinţilor copiilor cu care Mihai Pleşu face terapie prin artă şi dovada implicării tânărului în proiecte artistice, cum e cel de promovare a operei lui Brâncuşi.

Poliţiştii antidrog au făcut săptămâna trecută verificări pe linia combaterii traficului de droguri de risc, efectuând opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Iaşi şi în Capitală. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 500 de grame de extracte din cannabis, alte ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunţit cannabisul, pastille ecstasy şi ciuperci halucinogene. Printre suspecţii idenficaţi la percheziţii s-a aflat şi fiul filosofului Andrei Pleşu, plasat duminică sub control judiciar, el având de asemenea interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Alte patru persoane au primit arest la domiciliu. Ulterior, procurorii DIICOT au cerut arestarea sa şi au contestat măsura plăsării sub control judiciar.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
394

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2829

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...