Finaliştii concursului "Cu viaţa mea apăr viaţa" - FOTO

Finaliştii concursului "Cu viaţa mea apăr viaţa" - FOTO
Sâmbătă, 15 mai 2010, începând cu ora 10.00, la Centrul de Informare Preventivă şi Pregătirea Populaţiei Ştefăneşti s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa", organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

În competiţie au intrat 13 echipaje (10 formate din elevi din ciclul gimnazial şi 3 formate din liceeni) de la Şcoala "Dan Iordachescu" Hlipiceni, Şcoala cu clasele I-VIII Văculeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Dersca, Şcoala nr. 17 Botoşani, Şcoala nr. 2 Flămânzi, Şcoala cu clasele I-VIII Cristeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Cordăreni, Clubul Copiilor Darabani, Şcoala Orăşeni Deal, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi.
 
Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, participanţii având de rezolvat un chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile.



Unul dintre echipaje nu a putut participa la proba practică întrucât nu a obţinut, la proba teoretică, punctajul minim. Proba practică a constat în transportarea contracronometru a unui accidentat pe targă şi parcurgerea unei curse cu obstacole, având masca de protecţie contra fumului şi gazelor pe faţă.

La categoria gimnaziu, locul I a fost adjudecat de echipajul Şcolii cu clasele I-VIII Cordăreni. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul de la Şcoala nr. 17 Botoşani.
A treia poziţie a fost ocupată de reprezentativa Şcolii cu clasele I-VIII Văculeşti.


La categoria liceu primul loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Grupului Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flâmânzi, locul II de echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoşani, iar locul trei de echipajul Clubului Copiilor Botoşani. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
227

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
143

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
220

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...