Fata de şase ani, blocată într-un corp de bătrână, a cucerit Internetul VIDEO

Fata de şase ani, blocată într-un corp de bătrână, a cucerit Internetul VIDEO
 Adalia Rose Williams, o fetiţă de şase ani din Austin (Texas), suferă de o boală foarte rară numită Progeria, care o face să îmbătrânească de câteva ori mai repede decât ar fi normal. Cu toate acestea, Adalia încearcă să se bucure de viaţă cât mai mult cu putinţă, alături de mama ei, relatează Daily Mail.
 
Adaliei îi place să danseze, să cânte şi să se îmbrace frumos, la fel ca oricare copil de vârsta ei. Din păcate, însă, fetiţa nu mai are păr, iar afecţiunea de care suferă o face să cântărească doar 6,5 kg. Ea nu poate urca singură scările şi nu se poate duce la şcoală, pentru că are nevoie de îngrijire constantă. Speranţa de viaţă în cazul celor care suferă de această afecţiune este de doar 13 ani, motiv pentru care mama sa, Natalia Amozurrutia, încearcă să o implice în cât mai multe activităţi recreative, printre care şi dansul.
 
Aşa a ajuns Adalia celebră pe Internet. Mama sa a postat pe YouTube videoclipuri cu fetiţa dansând pe melodiile "Ice, ice, baby" a trupei Vanilla Ice şi "Gangnam Style", iar povestea şi pofta ei de viaţă au impresionat milioane de oameni din întreaga lume.
 
În prezent, Adalia are 6 milioane de fani pe Facebook, inbox-ul plin cu e-mailuri de la oamenii care o susţin şi sute de scrisori primite pe adresa de acasă. Cu toate acestea, familia fetiţei nu este imună la criticile şi răutăţile venite din partea unor internauţi, încercând să treacă cu vederea aceste abuzuri, prin postarea noutăţilor legate de activitatea fetiţei, atât pe Facebook, cât şi pe YouTube, mai scrie Daily Mail.

Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria este o boală genetică extrem de neobişnuită, care apare o dată la opt milioane de naşteri. Simptomele sunt similare cu semnele specifice îmbătrânirii, dar apar la copii şi avansează foarte rapid. Bolnavii prezintă adesea trăsături precum un nas îngust, maxilar mic şi un cap mai mare, disproporţionat cu restul corpului. Alte simptome asociate cu această afecţiune sunt pierderea vederii, probleme cardiace şi insuficienţa renală. Din păcate, nu există vreun tratament pentru acest sindrom, precizează sursa citată.
 
(Maria Neagu, gandul.info)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
96

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
266

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...