Evoluția sloturilor online

Evoluția sloturilor online

Jocurile de noroc online se bucură de o ascensiune fulminantă, fiind una dintre metodele preferate de distracție ale oamenilor. Deși au o istorie relativ de scurtă durată, jocurile de noroc câștigă noi simpatizanți pe zi ce trece. În România, cei care caută jocuri cazinou au la dispoziție platforma NetBet (operator licențiat ONJN - L1160651W000195 - valabilă până pe 30 iunie 2026), unde găsesc cele mai multe și moderne sloturi online. Sunt peste 1.200 de sloturi disponibile, care pot fi jucate atât pe bani reali, dar și virtuali. În plus, NetBet le mai pune la dispoziție utilizatorilor, sub aceeași platformă, pariuri sportive, ruletă și blackjack live, loterii online, poker și multe multe promoții.

Revenind la sloturile online, acestea sunt considerate cel mai atractiv mijloc de distracție dintr-un cazinou, fie că vorbim despre unul clasic, fie că vorbim despre unul online. Istoria lor, deși nu este una bogată, este totuși fulminantă. Primul cazinou online a apărut în anul 1996 și tot atunci și-au făcut apariția și atât de popularele sloturi online.

Compania Microgaming a fost un deschizător de drumuri în industria jocurilor de noroc și a creat primele sloturi de pe piață. Dacă în zilele noastre furnizorii ne pun la dispoziție jocuri cu grafică de excepție, gameplay modern și tot felul de funcții inovative, trebuie spus că în acele vremuri lucrurile stăteau un pic mai diferit.

Astfel, primele sloturi online erau destul de simple, iar cele cu fructe erau cel mai des întâlnite, în timp ce grafica era destul de limitată. Publicul a fost însă foarte receptiv și a găsit sloturile online ca pe o nouă metodă foarte bună de a se distra. Apariția companiei Playtech a impulsionat lucrurile, iar tot mai mulți jucători le preferau, mai ales că aveau un RTP (Return To Player) mai bun. RTP-ul reprezintă procentul din suma jucată pe o perioadă anume de timp care se întoarce la utilizatori.

Ascensiunea sloturilor online a devenit însă și mai mare din momentul în care tehnologia a avansat, iar viteza la internet a crescut în întreaga lume. Totul a devenit mult mai rapid, iar companiile și-au dat seama că acesta este viitorul industriei și pe piață au apărut tot mai mulți furnizori de jocuri.

O altă bornă importantă s-a înregistrat odată cu apariția telefoanelor de tip smartphone, după anul 2007. În anii ce au urmat, oamenii au avut posibilitatea să se joace direct de pe telefonul mobil. Din 2010 au început să fie produse tot mai multe sloturi online care funcționau și pe telefonul mobil, spre deliciul jucătorilor, care apreciau faptul că se pot distra oriunde s-ar afla.

În ultimii ani, furnizorii au venit cu o mulțime de îmbunătățiri, grafica a crescut considerabil, la fel ca și efectele sonore. De asemenea, au apărut inclusiv sloturi inspirate din filme, cum ar fi Jumanji sau Narcos, sau sloturi inspirate din lumea muzii, precum Guns N' Roses, Jimi Hendrix sau Ozzy Osbourne.

În ce privește viitorul, se așteaptă o integrare între sloturile online și realitatea virtuală la un nivel mai larg.

Pe de altă parte, trebuie spus că primul slot clasic creat vreodată datează tocmai din 1891. El a fost inventat de doi americani din Brooklyn și  conținea 50 de cărți de poker. În anii ce au urmat, aparatele de acest gen au devenit tot mai populare și se regăseau în general în barurile din New York. Jucătorii introduceau o monedă, trăgeau de o pârghie, iar apoi sperau să le fie afișată o mână bună de poker. Totuși, în acele vremuri aparatele de acest gen nu returnau bani, ci alte premii. Practic, o pereche de regi îi aducea jucătorului o bere gratuită, iar o chintă royală țigări sau diverse băuturi.
(P).

 

Spune-ne opinia ta