Elevi ai Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi, in practica la Botosani

Elevi ai Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi, in practica la Botosani
În perioada 4 - 29 iunie, în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani sunt prezenţi 21 de elevi din anul I de studiu al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, care vor efectua stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

La sosirea în unitate, elevii au fost preluaţi spre îndrumare de ofiţerul specialist din cadrul Biroului Resurse Umane, care le-a prezentat misiunile, atribuţiile şi zona de responsabilitate şi competenţă a inspectoratului .

După ce au urmat un program de acomodare cu specificul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani şi misiunile executate, elevii au fost repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică din localităţile Botoşani, Dorohoi şi Săveni.

Elevii aflaţi în practică vor fi planificaţi să execute misiuni de ordine publică, având posibilitatea să pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.

Pe întreaga perioadă de desfăşurare a stagiului de practică elevii vor fi îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, executând împreună cu aceştia misiunile, acordându-se o atenţie deosebită caracterului formativ şi complementar al practicii.

La final elevii vor fi apreciaţi cu calificative pentru activitatea desfăşurată, care vor fi înaintate instituţiilor de învăţământ pentru a fi transformate în note şi consemnate în cataloage.

Pentru cursanţii din anul I, odată cu încheierea stagiului de practică se încheie şi anul de învăţământ, aceştia rămânând în vacanţă până pe data de 16 septembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
7

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...