Directorii de scoli inlocuiti de ISJ nu vor sa renunte la functii

Directorii de scoli inlocuiti de ISJ nu vor sa renunte la functii
Doi dintre directorii de scoli, recent inlocuiti de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean ca urmare a expirarii mandatelor, nu vor sa renunte la functii si au cerut conducerii ISJ detasarea in interesul invatamantului.

Este vorba despre Corneliu Furtuna, fost director la Liceul de Stiinte ale Naturii "Grigore Antipa" Botosani, si Daniela Azoicai, de la Colegiul "Grigore Ghica" Dorohoi.

Corneliu Furtuna sustine ca, inainte de a fi inlocuit din functie, Consiliul de Administratie al Liceului a decis sa ii prelungeasca mandatul. El a precizat ca desi a instiintat Inspectoratul cu privire la acest lucru, a fost numita o alta persoana la conducerea Liceului.

"Am instiintat Inspectoratul si am solicitat sa isi spuna punctul de vedere, pentru ca vin examenele. Eu am vrut sa vad daca Inspectoratul Scolar cunoaste legea sau nu. Legea spune ca in caz de vacantare a functiei de director, Consiliul de Administratie din scoala transfera prerogativele directorului adjunct sau unui alt profesor, membru in Consiliul de Administratie. Conform legii directorul scolii este tot cadru didactic in Consiliul de Administratie. Nu are rol separat. E ca si cadru didactic, iar membrii Consiliului de Administratie au decis sa imi prelungeasca mandatul. Astept sa Inspectoratul Scolar sa clarifice aceasta situatie si sa actioneze conform legii", a spus Corneliu Furtuna.

De partea cealalta, inspectorul general al ISJ, Mihaela Hunca, sustine ca toate schimbarile s-au facut cu respectarea cadrului legal.

"Domnul director a inaintat o cerere pentru a obtine o detasare in interesul invatamantului, pentru ca dumealui ii expirase mandatul, astfel ca in cadrul de Administratie al Inspectoratului Scolar s-a stabilit ca in locul dumnealui sa fie doamna profesoara Monica Ioniceanu. Nu se incalca legea pentru ca exista un ordin, dupa cum bine se stie Legea 1 a fost data precipitat si in graba, fara metodologii,  astfel ca pentru perioada tranzitorie, pana intra intreaga lege, exista un ordin care spune ca acolo unde nu exista metodologii noi ale Legii 1 se aplica legea. Noi nu am incalcat nimic. Avem acordul Ministerului", a declarat Mihaela Hunca.

Si fosta directoare de la Colegiul "Grigore Ghica" Dorohoi vrea sa ramana pe functie.

"Doamna a cerut sa fie detasata in interesul invatamantului, ori interesul invatamantului acolo, avand in vedere si niste mici conflicte care exista la aceasta unitate, atunci decizia Consiliului de Administratie a fost sa incredintam aceasta functie unei alte persoane. Probabil nu accepta ca poate fi si altcineva director", a precizat Mihaela Hunca. 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
70

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
175

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
41

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...