Ecaterina Andronescu: Intr-o altercatie dintre un profesor si un elev, mai vinovat este profesorul!

Ecaterina Andronescu: Intr-o altercatie dintre un profesor si un elev, mai vinovat este profesorul!
Violenta exista in scoli intrucat in intreaga societate este promovat acest gen de manifestare. Aceasta este cauza tuturor altercatiilor in unitatile scolare, dupa parerea ministrului Educatiei.

"Fiecare dintre cei implicati intr-o altercatie are probabil o parte din vina, in proportie diferita, si cred ca trebuie sa caut dincolo de relatia dintre cei doi, in ceea ce se intampla in societate. Din pacate, uitati-va cat de mult se promoveaza violenta in intreaga societate, iar scoala nu se poate rupe de societate, pentru ca este o institutie a societatii", a precizat Ecaterina Andronescu.

Iar in cazul unui act de violenta dintre un profesor si un elev, Ecaterina Andronescu crede ca cel mai vinovat este profesorul, intrucat acesta ar trebui sa dea dovada de maturitate fata de elev.

"In ceea ce priveste relatia dintre professor si elev, eu il gasesc mai degraba vinovat pe profesor decat pe elev, intrucat profesorul este cel care are maturitatea si pregatirea necesara de a incerca sa nu ajunga la o relatie de violenta. Eu, cel putin, nu am avut niciodata vreo altercatie cu studentii mei, pentru ca intotdeauna am stiut sa pastrez o distanta normala", a spus Ecaterina Andronescu.

Ceea ce regreta cel mai mult ministrul Educatiei, din scoala romanesca, este faptul ca se promoveaza mai ales lucrurile negative, intrucat in scoala romaneasca se intampla si multe lucruri pozitive.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
335

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
577

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...