Dupa Boboteaza se reia activitatea pentru finalizarea caselor sinistratilor

Pana in prezent, 30 de familii botosanene s-au mutat in casele construite de Guvern, restul locuind inca in module. David Salgau, subprefectul judetului Botosani, pune amanarea constructiilor caselor pentru sinistrati pe seama sarbatorilor de iarna, promitand ca activitatea va reincepe dupa Boboteaza.

Dupa Boboteaza si Sfantul Ioan, banuiesc ca dupa 15 ianuarie, probabil si temperaturile vor permite constructorilor sa isi continue activitatea. Tinand cont ca se lucreaza cu proces uscat, gen rigips, am convingerea ca de pe 15 ianuarie se vor finaliza absolut toate casele care au fost contractate de catre Primarii. La Baranca si Cotusca s-au finalizat finisajele interioare. La Radauti Prut, actiunea a demarat mai greoi fiind si un numar mai mare de case. In afara de 11 case facute de Mitropolie, 25 in regie proprie, mai erau contractate 92 cu o firma de constructii, iar o parte inca nu si-au exprimat optiunea daca fac lucrarile cu o firma sau in regie proprie, a precizat Salgau.

Un raspuns in legatura cu situatia lucrarilor se asteapta din partea celor care nu locuiesc in comuna Radauti Prut.

Nu locuiesc in zona si nu-i putem contacta deocamdata, dar urgenta numarul unu a fost finalizarea finisarii caselor celor din zona si ulterior a celor ce sunt plecati si le folosesc drept case de vacanta. Mai sunt cam sase case predate catre Primarie, dar nepreluate, a mai adaugat subprefectul judetului Botosani.

Cei obisnuiti sa locuiasca in module o sa se lase cu greu convinsi de autoritati sa le paraseasca de vreme ce oamenii s-au obisnuit cu binele, autoritatile fiind nevoite sa le suporte cheltuielile pentru energia electrica si caldura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
14

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
80

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
46

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...