Doi medici cunoscuti de la Spitalul Județean ies la pensie

Doi medici cunoscuti de la Spitalul Județean ies la pensie
Încă doi medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani părăsesc sistemul sanitar, odată cu împlinirea vârstei legale de pensionare.

Săptămâna trecută a fost înregistrată solicitarea de prelungire a activitatii, dupa implinirea varstei de pensionare, a specialistului în obstetrică şi ginecologie Margareta Muraru, ce a activat la maternitatea botoşăneană. Daca sefii spitalului vor aproba aceasta cerere, medicul Margareta Muraru va mai desfasura activitate inca sase luni in cadrul Maternitatii.

În curând va expira şi contractul de prestări servicii medicale, încheiat pe şase luni după pensionare de medicul pneumolog Ioan Rotundu, din Spitalul Judeţean. După expirarea celor șase luni, acesta nu va mai activa în unitatea sanitară.

În ultimii doi ani, mai bine de zece specialităţi din Spitalul Judeţean au rămas fără medici în urma pensionării lor, iar deficitul de personal specializat de adânceşte de la an la an, din cauza lipsei de atractivitate pe piaţa muncii a unităţii sanitare botoşănene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
135

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
275

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...