Doar doi medici interesati de cele 63 de posturi vacante in spitalele botosanene!

Doar doi medici interesati de cele 63 de posturi vacante in spitalele botosanene!
Situatie mai mult decat dezastruoasa in sistemul sanitar botosanean!

In conditiile in care spitalele functioneaza cu un numar de medici la cota de avarie, de partea cealalta, absolventii de Medicina nu par deloc interesati de cele 63 de posturi scoase la concurs, la nivelul judetului Botosani!

Surpriza de proportii a aparut atunci cand s-a constatat ca, pentru cele 63 de posturi vacante, s-au inscris doar doi candidati!

In acest timp, deficitul de medici din spitale se adanceste de la o luna la alta, odata cu pensionarea cadrelor medicale din spitalele botosanene.

Cele mai multe posturi au fost scoase la concurs la Spitalul Judetean Mavromati, dar si la Spitalul de Psihiatrie, la Spitalul de Recuperare, Maternitate sau Spitalul de Pediatrie.

 "Este foarte dureros, dar asta este realitatea. Ori nu au avut posibilitatea de a se informa din timp, ori nu este interesant Botosaniul. Cunosc si medici absolventi din Botosani care nu au dorit sa se inscrie. Ce inseamna doar doi medici la atatea posturi vacantate?", a spus Ecaterina Chihaia, director executiv interimar al DSP Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
362

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
637

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
184

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...