Directorul Muzeului Judeţean, SUSPECT în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean!

Directorul Muzeului Judeţean, SUSPECT în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean!
Pe lista suspecţilor în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean, instrumentat de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, a mai fost adăugat, joi, un nume.

Este vorba de Aurel Melniciuc, fostul director al Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, în prezent director al Muzeului Judeţean Botoşani.

Potrivit procurorilor DNA, Florin Ţurcanu “în calitate de președinte al Consiliului Județean Botoșani și ordonator principal de credite, având competenţa legală de a aproba virări de credite în cadrul aceluiaşi capitol bugetar pentru bugetul propriu şi bugetele instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului Județean Botoșani, pentru organizarea Târgului Expoziţional Agro-Zoo" desfășurat în perioada 21-22.09.2013 în localitatea Popăuți, în perioada august – septembrie 2013, cu intenție, l-a determinat pe Melniciuc Aurel, suspect în cauză, funcționar public și manager al CJCPCT Botoșani, să-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu în mod necorespunzător, în scopul atribuirii în condiții ilegale a contractului de prestări servicii nr. 1433/09.09.2013 în valoare de 40.000 lei, în favoarea SC ANMARI BUSINESS Invest SRL, aparținând soției suspectului Honceriu Marius, administrator de facto".

Procurorii apreciază că prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuțiunilor de serviciu de către suspectul Melniciuc Aurel, societatea în cauză a obținut astfel un folos necuvenit și totodată s-a cauzat o pagubă în cuantum de 17.500 lei, în dauna bugetului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și implicit în dauna Consiliului Judeţean Botoşani, autoritatea publică locală care asigură prin subvenţii, finanţarea activităţii centrului.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
283

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
491

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...